Persondata-lækage hos SHG-ejede itbutikken

Hos Itbutikken.dk fik en kunde oplyst identiteten på en anden kunde. Butikken beklager, og Datatilsynet vil nu bede om en forklaring.

Alene ved at klikke sig ind på Itbutikken.dk fik en kunde oplyst navn, adresse og mailadresse på en tidligere kunde.

Itbutikken.dk beklager episoden og undersøger i øjeblikket sagen.

Ifølge CRN's søsteravis ComON.dk fandt en af it-avisens læsere frem til Itbutikken.dk, da hun ledte efter en printer på Google. Fra søgesiden klikkede hun sig videre og forsøgte at gennemføre købet hos Itbutikken.dk.

I første omgang undrede kunden sig over, at fragten på forsendelsen oversteg 500 kroner - over halvdelen af printerens pris. Da hun ville afslutte ordren, viste det sig dog, at hun var havnet på Itbutikkens grønlandske portal, der også er på dansk.

Men på ordresiden gjorde hun også en anden interessant observering:

Kontaktinformationerne var allerede udfyldt - med en helt anden persons kontaktinformationer.

»Det er ikke et problem, vi har fået rapporteret før, men det er selvfølgelig dybt beklageligt. Jeres oplevelse medfører, at vi gennemfører et review af vores design og vores kode,« siger Frits Jørgensen it-chef hos Itbutikken.dk og Shg.dk.

Itbutikken.dk opbevarer kunders data ukrypteret, men bag en firewall - hvilket mange andre netbutikker også gør. En kryptering af data kunne have forhindret fejlen, men it-chefen mener ikke, at det bør være nødvendigt.

Han har i dag haft lejlighed til at undersøge problemet.

»Vi har ved gennemgangen af vores system fundet en enkelt uregelmæssighed, men det giver kun halvdelen af forklaringen på, hvorfor det kunne ske. Et eller andet uforklarligt skal samtidig ske med en sessions variable i browseren,« forklarer Frits Jørgensen.

Datatilsynet har ikke hørt om en lignende sag, men har tidligere kritiseret butikker for ikke at bruge SSL ved betaling. I et tilfælde har Datatilsynet også kritiseret Harald Nyborgs netbutik for sløset omgang med data.

Ifølge ComONs oplysninger vil Datatilsynet også i den aktuelle sag bede Itbutikken om en forklaring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere