Værdi frem for volumen skal hjælpe Ingram Micro

Global distributør omsatte for 178 milliarder kroner i 2007, men Europa halter bagud. I Norden vil distributøren satse på nye produkter, der giver godt på bundlinjen.

Ingram Micros europæiske driftindtægter bliver ved med at sakke bagud. For hver omsatte krone hos den globale distributør, kan selskabets afdelinger i Europa, Mellemøsten og Afrika kun bidrage med 1,72 øre.

Det er det dårligste resultat overhoved hos Ingram Micro, og dermed lover koncernchef Gregory M. Spierkel, at EMEA skal stramme omkostningsbæltet ind.

»Vi oplever noget blødhed i Europa og Nordamerika, mens Asien og Latinamerika fortsætter med at være stærk. Vores fokus i det kommende kvartal vil være på at styre omkostningerne stramt mens vi vil opdyrke de områder, der skaber vækst,« siger koncerndirektør Gregory M. Spierkel, Ingram Micro i en pressemeddelelse.

I Norden vil Ingram Micros nordiske chef dog ikke sende sparekniven ned over forhandlerne. I stedet vil han gå efter mere værdifulde produkter, som software og storage, der skal give en bedre fortjeneste.

»Forhandlerne vil ikke mærke nogen forskel. I 2007 har vil fået Xerox, Cisco ind blandt vores produkter og i januar i år begyndte vi at sælge virtualiseringsprodukter fra Vmware,« siger Magnus Högvall, Nordisk direktør i Ingram Micro.

Han siger, at efterspørgslen på det nordiske marked stadig er stærk, og at den generelle økonomiske blødhed, som nogle lande oplever ikke har slået igennem i Norden.

På koncernbasis regner Ingram Micro med, at omsætningen globalt set i det kommende kvartal vil stige med mellem seks og ni procent i forhold til første kvartal af 2007. Hvor meget, salget vil stige på det nordiske og danske marked vil Magnus Högvall dog ikke oplyse. Han nøjes med at sige, at der er blevet ansat flere folk i den danske organisation. Det præcise antal ansatte vil han ikke oplyse før det danske årsregnskab er offentliggjort.

For Europa som helhed er resultatet i det forgangne kvartal blevet forbedret med 79 millioner kroner. Det er ifølge ledelsen blandt andet fordi, sidste års problemer med den tyske logistik er blevet løst. EMEA's andel af Ingram Micro omsætning udgjorde 38 procent. Dermed er EMEA-delen af distributørens salg lige så stort som i Nordamerika.

Distributørens globale omsætning nåede i sidste kvartal af 2007 at runde de ti milliarder dollar med 10,01 på toplinjen, eller en stigning på 13 procent i forhold til samme kvartal året før. I alt nåede Ingram Micro at distribuere it for 35 milliarder dollar eller 178 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere