Regeringen giver 75 millioner ekstra til iværksættere

Regeringen tør ikke trappe så drastisk ned på kapital til helt spæde virksomheder, som den forrige regering havde planlagt. Det vækker glæde i innovationsmiljøerne, der næste år får tilført 75 millioner kroner ekstra.

114 millioner kroner er på vej fra videnskabsminister Helge Sanders pengekasse til steder, hvor de kan gøre gavn som gødning til virksomhedsidéer. Nemlig i Danmarks otte offentligt støttede innovationsmiljøer.

Dermed får miljøerne 75 millioner kroner mere at gøre godt med i 2003, end der var lagt op til, da den forrige regering skabe innovationsmiljøerne.

Filosofien var nemlig dengang, at den offentlige kapital kun skulle fungere som startskud og efterhånden neddrosles. I mellemtiden skulle de private investorer gerne strømme til.

Men i mellemtiden ændrede kapitalmarkedet sig. Dotcom-boblen sprang. Optimismen og risikovilligheden skrumpede.

Det har videnskabsminister Helge Sander erkendt og sætter samtidig sin lid til, at de penge, han tilfører innovationsmiljøerne, på længere sigt vil give afkast.

- I dag er der hos investorerne begrænset vilje til at investere på det meget tidlige og risikable stadium, hvor innovationsmiljøerne har kontakt med iværksætterne. Målet er, at innovationsmiljøerne i stigende omfang kan finansieres med afkastet af investeringer i innovative iværksættere, siger Helge Sander.

Også i år 2004 og 2005 får miljøerne flere penge, end de havde regnet med. Videnskabsministeriet forhandlede i finanslovforhandlingerne 150 millioner kroner ekstra hjem, som fordeles mellem miljøerne i de to år.

De 114 millioner, som innovationsmiljøerne tildeles i 2003, er ikke fordelt helt ligeligt imellem dem. Ministeriet har skelet lidt til deres evne til at skaffe privat kapital og evnen til at samarbejde med universitetsmiljøet.

Hos et af miljøerne, CAT-Symbion Innovation i København og Roskilde, er man både lettet og lidt skuffet over nyheden om kapital til miljøerne.

Direktør Christina Hvid havde forventet, at ministeriet helt konsekvent ville fordele kapitalen ud fra, hvem der var bedst til at skaffe privat kapital. I så tilfælde ville CAT-Symbion Innovation have fået en tredjedel mere end de 27,5 millioner kroner, det bliver til i 2003.

Omvendt havde Christina Hvid frygtet udsigten til aftrapning, som ville give færre muligheder for at støtte iværksættere i opstarten, og den frygt har nu vist sig ubegrundet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere