Om man kan ty til e-mail, når man vil indgive en anmeldelse til politiet, afhænger fuldstændig af, hvilken af landets 54 politikredse man bor i. Nogle kredse er mere bekymrede for sikkerheden omkring mail end andre.
Det viser en konkret sag, som Århus Stiftstidende beskriver. Her har en borger anmeldt en rådmand i Århus Kommune for censur via e-mail fredag eftermiddag i sidste uge. Men efter seks dage oplyser Århus Politi, at man endnu ikke har modtaget anmeldelsen.
I Århus går det nemlig ikke at sende en anmeldelse e-mail. Der findes godt nok adressen aarhus@politi.dk, men "indtil videre kan e-mail kun anvendes til kommentarer til hjemmesiden og spørgsmål af generel karakter", oplyser Århus Politi på sit websted.
Argumentet hos Århus Politi er, at man ikke vurderer sikkerheden som god nok til at sende personfølsomme oplysninger om for eksempel straffesager.
Derimod kan man godt bruge telefonen til anmeldelser, og man kan også troppe op på politigården i Århus.
I den konkrete sag har borgeren valgt at sende anmeldelsen til politiets overordnede e-mail-adresse, politi@politi.dk. Det betød, at e-mail-anmeldelsen landede hos Rigspolitiet, som oplyser til Århus Stiftstidende, at de har blevet "behandlet og journaliseret" den.
Vicerigspolitichef Erik Justesen, siger til avisen, at brugen af e-mail diskuteres meget inden for politiet, og at der foreløbig ikke er nogen fælles praksis på området. Nogle kredse accepterer anmeldelser per e-mail, andre gør ikke.
I august 2002 fastslog en konsulentrapport fra Deloitte & Touche, at der bør ske omfattende investeringer i IT-systemer, hardware og software i det danske politi. Regningen for hele molevitten anslås til en milliard kroner.