Danske SteelSeries har succes med benhårdt gamer-fokus

Overskuddet blev på seks millioner kroner. Omsætningen voksede fra 92 til 121 millioner kroner.

SteelSeries er en af de meget få danske virksomheder, der både kan designe it-hardware og sælge produkerne med fortjeneste. Selskabets har netop offentliggjort sit regnskab for 2009, og det viser, at SteelSeries har succes: Omsætningen er vokset fænomenalt fra 92 til 121 millioner kroner, og overskuddet efter skat ligger på lidt over seks millioner kroner – det samme som sidste år.

I betragtning af, at det danske firma næsten udelukkende lever af musemåtter, mus og tastaturer, kan omsætningstallene virke imponerende. Men SteelSeries er siden starten i 2001 for længst blevet et globalt firma.

Den enorme omsætningsvækst fra 2008 til 2009 er slået igennem i både Asien, USA og Europa, fremgår det af årsregnskabet.

SteelSeries, der er stiftet og ejet af Jacob Wolff-Petersen, planlægger ikke at bevæge sig væk fra det gamingunivers, som man siden starten har beskæftiget sig med.

Navnlig hardcore-gamere kan bruge den ekstra præcision og ekstra lave forsinkelse, som de specielle og relativt dyre computermus og tastaturer fra SteelSeries tilbyder.

Men er hardcore gaming ikke et begrænset nicheområde, hvis man vil vokse fortsat?

Jacob Wolff-Petersen svarer promte på spørgsmålet, om han stadig regner med at kunne opretholde dagens vækstrater i fremtiden indenfor sin trods alt begrænsede niche.

”Jamen gaming er jo kæmpestort. Det har for længst overhalet filmbranchen i omsætning. Her er der fortsat masser af plads til vækst,” siger han.

SteelSeries kommer ifølge sin stifter og ejer ikke til skifte fokus bort fra gaming og for eksempel prøve at sælge specialmus og keybords til andre typer computerbrugere.

Det store massepublikum er nemlig ifølge firmaet i forvejen åbent overfor gaming-gearet fra Steelseries.

”Gaming har en fundamentalt anderledes placering i verden i dag end for bare få år siden. I dag har alle en eller anden holdning til det – om det så bare er, at deres børn kun bør spille to og en hav time om dagen. Derfor er massemarkedet også fint til SteelSeries. Men vi kommer også bredere ud med nye produkter til konsoller. SteelSeries har nyligt lanceret et headset til Xbox360,” fortæller Jacob Wolff-Petersen.

Som "ren research" har den 38-årige familiefar Jacob Wolff-Petersen, der selv er en gammel gamer, nyligt kastet sig over spillet Starcraft 2, som allerde har slugt en hel del timer. Og han ser store muligheder i spillet for SteelSeries. Muligheder, som er benhårdt bundet op på gaming og intet andet.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalister til PMO og strategiimplementering

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere