Direktør forlader IT-vækstmiljø

Morten Platz, der etablerede Danmarks største iværksættermiljø - MG50 i Århus - forlader nu sin direktørpost i miljøet, fordi han føler trang til at være iværksætter igen. Det er endnu uvist, hvem hans efterfølger bliver.

Efter fire år som ildsjæl i det århusianske IT-iværksættermiljø MG50 har den 30-årige direktør, Morten Platz, nu besluttet, at han vil brænde for noget andet.

- Jeg er en iværksættertype, som realiserer idéer og starter ting op. Nu vil jeg ikke være fuldtidsansat i én stilling. Jeg er interesseret i at opleve nogle andre ting og arbejde mere projektorienteret, siger Morten Platz, der kalder sig Morten P.

Drømmer om rejser

Hans fremtidige karriere rummer blandt andet konsulentopgaver inden for kompetenceudvikling og eksport af maskinel til Tanzania. Desuden drømmer han om at rejse en del.

Idéen til MG50 opstod i 1998, da de to små firmaer, Kamikaze og PIL, fandt på at gå sammen i et virksomheds­fællesskab. De fandt lokaler på adressen Mejlgade 50 i Århus centrum - og deraf opstod navnet MG50.

Siden 1999 er MG50 vokset fra otte virksomheder fordelt på 1200 kvadratmeter til i dag 55 virksomheder på 6.000 kvadratmeter. Heraf er cirka 85 procent indtil videre udlejet.

MG50 bryster sig af en usædvanlig høj overlevelsesevne blandt de iværksættere, som miljøet huser. Kun to gange er det sket, at en virksomhed i huset er gået konkurs. "Og dét i et land, hvor 60 procent af virksomhederne går konkurs inden for de første fire leveår", oplyser MG50 på sin hjemmeside.

I løbet af det sidste år har MG50 gennemgået en femdobling i areal blandt andet i kraft af den nærmeste nabo, Sydbank, hvis lokaler MG50 har overtaget.

Administrativ eller kreativ

Væksten i iværksættermiljøet har været en stor mundfuld for den nu afgående direktør.

Morten P.
Foto: Malene Grouleff
- Personligt har det været en kolossal udfordring, der har krævet meget energi og at jeg har sat mig ind i mange nye ting. For jeg er ikke hardcore uddannet i økonomi og administration. Og det er også en stor udfordring at integrere de mange nye virksomheder, der er flyttet ind, forklarer Morten P.

Han føler, han har lært umådeligt meget om fænomenet netværk i sin tid som leder af MG50.

- Jeg har erfaret, hvor livgivende og positivt det kan være, at betragte hinanden som kolleger frem for konkurrenter. Der er jo en fantastisk portion energi og rent råt engagement med så mange iværksættere på et sted. Og jeg har fået berøring med folk, jeg formentlig ellers ikke ville have mødt, siger Morten P.

Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal overtage ledelsen af kontorfællesskabet ved havnefronten i Århus, som på få år har vokset sig til et af de største i Danmark.

Morten P. oplyser, at der i det demokratisk organiserede MG50 arbejdes med flere forskellige scenarier og jobbeskrivelser for den fremtidige ledelse af miljøet.

Selv mener han, at et lederteam bestående af to modpoler kunne være givtigt for MG50. Eksempelvis en dygtig forretningsmand og en idérig, kreativ type.

Planen er, at den nye ledelse af MG50 skal finde sin form og tiltræde i starten af år 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere