Oracle-partnere venter på afklaring

Købet af Peoplesoft er klogt, men Oracle bliver nødt til at vise vejen til de nye forretningsmuligheder, mener partnere.

(opdateret) Oracles overtagelse af Peoplesoft for 58 milliarder kroner vækker ikke de stærke følelser hos Oracles danske partnere. Dels fordi man afventer nærmere besked fra Oracle om, hvad der skal ske, og dels fordi det er den umiddelbare vurdering, at Peoplesoft ikke sælger så godt i Danmark.

Oracle har fra den amerikanske topledelses side lovet at bevare Peoplesoft to ERP-linier Enterprise 9 og Enterprise One 6, og at tage sig godt af Peoplesofts kunder.

Hos Wm-data, der med sine 220 Oracle-folk er en af Oracles største partnere herhjemme, er firmaets direktør Jesper Scharff positiv over for Oracles investering.

»Det er et godt træk, Oracle har taget. De er presset af SAP og nedefra kommer Microsoft, men med Peoplesoft, som er store i USA, får Oracle mere vægt. Og hvis Oracle styrkes, er det vel en fordel for Oracle-partnerne,« siger Wm-datas direktør Jesper Scharf.

WM Data har ikke planer om at tage Peoplesoft på programmet her og nu, og hvad der konkret kommer til at ske er endnu uklart for Jesper Scharff
»Vi afventer besked fra Oracle om, hvad fusionen kommer til at indebære. Det må være op til dem at forklare, hvad det kommer til at betyde,« siger han.

Hos Oracle-partneren Consit står man heller ikke på spring for at få Proplesoft på hylden. Firmaets salgsdirektør Anders Engdal anderkender slet ikke, at Peoplesoft er den del af Oracle endnu.
»Peoplesofts markedsandel i Danmark er jo forsvindende lille, så vi har besluttet os for kun at koncentrere os om Oracles produkter, indtil vi hører andet. Vi har slet ikke kendskab til Peoplesofts produkter,« siger han.

CSC Danmark er en af de få, som både har Oracle og Peoplesoft i sit sortiment. Firmaets kommunikationschef Markus Bjørn Kraft lægger ikke skjul på, at Peoplesoft indtil har spillet en mindre rolle på det danske marked.
»Vi har ikke solgt så meget Peoplesoft, men mest store Oracle-løsninger. Men det bliver meget interessant at se, hvordan Oracle udvikler sig og om de kan levere mere med Peoplesoft, og det kan blive bedre for os,« siger kommunikationschef Markus Bjørn Kraft, CSC.

Hos Oracle Danmark ønsker man ikke at kommentere fusionen - heller ikke, hvilke konsekvenser, den får for de danske partnere. Direktør Stig Jørgensen henviser dog til tidligere udmeldinger, hvoraf det fremgår, at Oracle vil gøre sig store anstrengelser for at »nurse« Peoplesofts eksisterende kunder.

Peoplesofts danske direktør, Bendt Storch, oplyser, at han heller ikke har mulighed for at kommentere fusionen.

»Vi ved ikke ret meget endnu og har fået pålæg om ikke at udtale os. Vi må heller ikke tale med Oracle og de må ikke tale med os, så der er ikke så meget at sige endnu,« siger Bendt Storch.

I modsætning til Oracle-partnernes opfattelse har Peoplesoft faktisk en anselig tilstedeværelse på det danske marked. Det danske kontor, der blev etableret for to år siden, beskæftiger i dag 20 medarbejdere og kundeporteføljen tæller en lang række større virksomheder som blandt andre Coloplast, TDC, Pfizer, Danske Bank, Electrolux og Topnordic.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere