Video-retsmøder lader fanger blive i fængslerne

Domstolsstyrelsen får pris for sin brug af videokonferencer,som sparer rejsetid og Fængsels-video får pris for bedste grønne it.

Nogle gange er det de helt enkle metoder, der giver de bedste resultater. Et simpelt arrangement med videokonfencer har nu fået en pris som den bedste grønne it-strategi.

Det er Domstolsstyrelsen, der har besluttet at videofilme fanger i stedet for at lade dem transportere de ofte lange afstande fra fængsler til retssale. Foreløbigt fungerer videoretsmøderne som forsøgsordning i Syd- og Sønderjyland, men i går blev arrangementet udnævnt til Danmarks bedste, når det gælder energivenlig it.

Domstolsstyrelsen fik overrakt prisen for årets bedste grønne it-strategi af videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen. Grøn itpriserne, der blev uddelt på DANSK IT’s årsmøde, er stiftet af IT-Branchen og DANSK IT i samarbejde med Videnskabsministeriet.

Det er ikke kun i fængslerne, at videomøder kan gøre gavn.

”Der er et kæmpe potentiale i at bruge videokonferenceudstyr i endnu flere typer af sager, hvor arrestanter eller vidner tilbagelægger store afstande for at kunne møde i retten. Det kan for eksempel være fogedsager, som der afvikles over 300.000 af årligt,” siger Preben Mejer, der er medlem af dommerkomiteen og direktør for Innovation Lab.

Prisen for bedste grønne innovationsprojekt gik til dansk-stiftede GreenWave Reality, der netop nu står over for en global lancering af en løsning, der potentielt kan give en energibesparelse på 30 procent i en almindelig husstand.
GreenWave Reality har udviklet en teknologi, der giver boligejere overblik over elforbruget udspecificeret helt ned til den enkelte lampe, Xbox eller køleskab i hjemmet. Det giver boligejeren indsigt i præcis hvor, der spildes energi, ligesom løsningen giver gode råd om relevante energisparetiltag og muliggør intelligent styring af hele boligens energiforbrug. Produktet er gennemtænkt både i forhold til design og brugervenlighed, og med en række patenter udtaget på løsningen står GreenWave Reality klar til at indtage det globale marked for grøn it.

”Grønne it-løsninger kan give effektiviseringer, bedre service og mindre ressourceforbrug. Men de innovative, grønne it-løsninger skal også skabe vækst og nye arbejdspladser blandt de danske virksomheder, for der er et attraktivt internationalt marked for grønne it-løsninger, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere