Sandberg fortryder CRN-kritik

Tilbehørsproducenten Sandberg udsendte torsdag en pressemedelelse, hvori selskabet tog afstand fra CRNs artikel om, at Sandbergs forhandlere frygter kanalkonflikt. Sandberg fortryder nu udsendelsen af pressemeddelelsen. CRN står ved historien.

Under overskriften »Danske forhandlere frygter kanalkonflikt« bragte CRN i sin seneste trykte udgave en artikel, som beskrev, hvordan Sandbergs britiske distributør har åbnet en onlineshop, Sandbergdirect.com, der sælger direkte til forbrugerne.

Sandbergdirect.com er oprettet af Sandbergs engelske distributør Airphone Ltd. med Sandbergs fulde godkendelse.

Artiklen blev i uddrag lagt på crn.dk, hvilket fik Sandberg til at reagere ved at udsende en mail til distributører, forhandlere og presse, hvori Sandbergs direktør, Erling Hoff Pedersen hævder, at CRNs artikel er fejlagtig. Inden alle fik tilsendt mailen fortrød Erling Hoof Pedersen dog brevet, og standsede mailudsendelsen, siger han nu til CRN.

»Brevet er skrevet på baggrund af artiklen på nettet. Efter at jeg læste artiklen i bladet valgte jeg at stoppe udsendelsen, da den artikel retter nogle af de fejl, der står på CRNs hjemmeside,« forklarer direktør Erling Hoff Petersen fredag til CRN.

Erling Hoff Petersen mener, at det er svært at spekulere i, hvad han ville have gjort, hvis han havde set bladhistorien først, men han erkender, at han næppe ville have sendt brevet ud, hvis han havde læst den trykte version først.

»I Storbritanien er det ret normalt, hvis man kigger på de forskellige distributører, at de har et direkte salg til forbrugerne til en udsalgspris. Forhandlerne bliver jo ikke klemt af, at man sælger til udsalgspris. Det er normal praksis i England, men ilde set i Danmark, og derfor gør distributørerne det ikke herhjemme,« forklarer Erling Hoff Petersen.

Hos CRNs engelske søsterblad kan man imidlertid ikke genkende Erling Hoff Pedersens beskrivelse af markedstilstanden på de britiske øer.

CRN UKs news editor Sarah Yirrell siger til CRN Danmark, at det absolut ikke er normal praksis, at engelske distributører praktiserer direkte salg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere