Thors indkøbsaftale halverer priser

Finansministeriets rammeaftale for pc'er har på tre måneder presset priserne til det halve. I alt er der købt pc'er for 32 millioner kroner.

Siden Finansministeriets rammeaftale for statens indkøb af pc'er trådte i kraft ved årsskiftet, er indkøbspriserne halveret. Det fortæller kontorchef i Finansministeriet Signe Lynggaard Madsen til CRN.

Rammeaftalen giver Finansministeriet mulighed for at købe stationære og bærbare pc'er til alle statens ca. 60.000 kontorarbejdspladser. Da aftalen blev forhandlet på plads i november 2006, blev den kritiseret for at give de tre vindere, Topnordic, Dell og Lenovo monopol på salg til staten.

Nu viser Finansministeriets egen opgørelse for 2007's første kvartal at det påståede monopol ikke er nær så attraktivt som kritikerne havde troet.

Kontorchef i Finansministeriets Indkøbssekretariat Signe Lynggaard Madsen vil ikke lade CRN interviewe hende telefonisk, men svarer i stedet for pr. e-mail. Hun vil ikke umiddelbart sætte beløb på besparelserne, men skriver, at de fleste produkter er mere end halveret i pris.

Hvilke forventninger har du til indkøbsvolumen under Finansministeriets rammeaftale for indkøb af computere?
»Vores forventninger baserer sig på de hidtidige indkøbsmønstre i staten. Glædeligvis har vi fået mere end halveret priserne på de mest indkøbte produkter, og priserne konkurrenceudsættes herudover løbende. Dermed vil vi alt andet lige se væsentlig lavere udgifter til det samme antal arbejdsstationer,« lyder i det skriftlige svar fra Signe Lynggaard Madsen.

I det første kvartal har de tre leverandører solgt pc'er for 32 millioner kroner under rammeaftalen. Salget er sket til statens egne institutioner foruden nogle få kommuner, der også køber ind under aftalen. Ud over salget på 32 millioner kroner er der også solgt for et ikke-oplyst beløb til statslige aktieselskaber som DSB, DONG og Danmarks Radio.

Da forhandlerne hen over sommeren 2006 bød ind på den statslige indkøbsaftale, blev de stillet i udsigt, at omsætningen ville blive på mellem 1,1 og 1,4 milliarder kroner, hvis aftalen løb over fire år. Men kun hvis aftalen løb over fire år og hvis de daværende priser blev holdt. Det tyder første kvartals salgstal ikke på. Hvis salget bliver på det nuværende lave niveau vil omsætningen efter fire år kun blive på 512 millioner kroner. Det er dog endnu for tidligt at konkludere noget om salget i resten af perioden.

»Der er alene indrapporteret 1. kvartals salg på kontrakten fra leverandørerne, og det er enhver bekendt, at der inden for IT-indkøb sker fluktuationer hen over året, hvilket gør, at der ikke kan konkluderes på tal udelukkende fra 1. kvartal,« lyder det i emailen fra Signe Lynggaard Madsen.

Rammeaftalen omfatter i første omgang stationære og bærbare pc'er. Dertil kommer i mindre grad tynde klienter, skærme, pc-tilbehør og tilknyttede serviceydelser som installation med mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere