IT-Profil: Der er for meget snak

Citrix' landechef Erik Pedersen sytes der er for meget snak i it-branchen. Han vil have mere handling.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Det, som gør it-branchen interessant, er den konstante udvikling, som sker eksempelvis med markedsledere som Citrix. Er man typen, der kan lide at ting udvikler sig, er det at arbejde med den danske kanal særdeles interessant.
Jeg holder mindst af, at der tit er alt for meget snak. Man møder ofte personer i branchen, som har strategier og tanker - men som ikke formår at eksekvere. Uden eksekvering sker ingen udvikling.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Udviklingen af den danske Citrix forretning har klart været det største i min karriere. At have været med til at præge væksten og udviklingen, som Citrix i Danmark har haft de seneste mange år gennem en kommittet kanal, står klart som det foreløbige højdepunkt.

Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg er mindst stolt af, at fordybelse samt fokus på opnåelse af opsatte mål, tit tager ret mange arbejdstimer. Tid, som desværre er på bekostning af tid med familien. Med teknologier som Citrix kan man jo heldigvis tage "kontoret" sikkert og nemt med hjem, således arbejdsliv og privatliv lettere kan kombineres.

Hvis du var et it-produkt, hvad ville du så være?
Helt klart: Citrix Presentation Server Platinum. Så vil jeg kunne blære mig med at være markedets dominerende inden for virtualisering af applikationer. Jeg ville blive total uundværlig.

Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre hele din karriere, hvor ville du så være i dag?
Absolut ingenting skulle ændres. Jeg har oplevet mange gode ting alle de steder, jeg har arbejdet - og har naturligvis begået en del fejl også. Men det har været en udviklende og lærerig karriere.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jeg har gennem tiden lært meget af mange forskellige personligheder i it-branchen - både positivt og negativt. Men hvis jeg skal nævne en slags forbillede, vil det være udenfor branchen - eksempelvis min bror Ove Pedersen, der er træner i AGF.

Hvilket job ville du have, hvis du ikke kunne have det job, du har nu?
Ingen tvivl - et hvilket som helst salgsjob hos Citrix.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At It-branchen i dens succes og travlhed glemmer, at opbygge samt udbygge med nye kompetencer, og alt for tit tager de simple og nemmeste løsninger. Eksempelvis også at der fokuseres på kortsigtet budgetopnåelse fremfor langsigtet løsningssalg.

Hvordan takler du arbejdspres?
Ved at acceptere, at arbejdspres ikke nødvendigvis er noget negativt. Hvis man er en person, som trives med at blive udfordret, kommer man tit styrket ud af de perioder, hvor der er ekstra tryk på.

Hvordan kobler du af?
Vigtigst for mig er at lege og bruge tid med mine børn - samt kvalitetstid med konen. Løb er for mig en vigtig måde at koble af på, og målsætningener at gennemføre Marathonløbet i København i maj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere