Nu skal IT komme til gavn på byggepladsen og på den traditionelle fabrik. Det mener videnskabsminister Helge Sander (V), som derfor har valgt at støtte tre projekter i den boldgade med seks millioner kroner i alt.
Tre af millionerne sender ministeren til Fyn, hvor professor Henrik Hautop Lund på Mærsk Instituttet under Syddansk Universitet leder et robotprojekt.
Her er fokus på små og mellemstore virksomheder i fødevareindustrien. De har brug for små fleksible robotter, som let integreres i processer og ændres, når nye produkter dukker op.
- Forskning og innovation indenfor moderne kunstig intelligens og robotter er nødvendige byggesten for udviklingen af intelligent og fleksibel produktionsteknologi, skrev Henrik Hautop Lund i sin ansøgning om støtte til projektet.
Håbet er at skabe en syddansk "Robotics Valley".
To andre projekter har også fået støtte af Helge Sander. Nemlig et projekt om IT på byggepladsen, som skolen Vitus Bering CVU i Horsens vil gennemføre, og et projekt i Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg om produktion om IT.
Oveni statsstøtten smider hver af projekternes regioner et tilsvarende beløb oveni.
Ni andre projekter fik afslag om støtte fra ministeren i denne omgang.
Støtten er et led i den såkaldte IT-korridor, som skal stimulere Fyn og Jyllands position på IT-landkortet.
I løbet af fire år uddeler staten 23 millioner kroner til jysk-fynske IT-projekter. Men blot i denne runde havde ansøgerne tilsammen søgt om 60 millioner kroner.
- Regeringen lægger stor vægt på, at Danmark holder den regionale balance i velstandsudviklingen. Staten og regionerne skal i fællesskab støtte, at erhvervslivet har nem adgang til ny og relevant viden om IT, også virksomheder inden for de traditionelle erhverv, som ikke bor i nærheden af hovedstaden, siger Helge Sander.