Fynsk robotprojekt får millioner

Videnskabsminister Helge Sander sender tre millioner kroner til et robotprojekt på Fyn, der involverer Syddansk Universitet, ABB og Siemens. To andre IT-projekter i Esbjerg og Horsens får tilsammen seks millioner kroner af det offentlige.

Nu skal IT komme til gavn på byggepladsen og på den traditionelle fabrik. Det mener videnskabsminister Helge Sander (V), som derfor har valgt at støtte tre projekter i den boldgade med seks millioner kroner i alt.

Tre af millionerne sender ministeren til Fyn, hvor professor Henrik Hautop Lund på Mærsk Instituttet under Syddansk Universitet leder et robotprojekt.

Her er fokus på små og mellemstore virksomheder i fødevareindustrien. De har brug for små fleksible robotter, som let integreres i processer og ændres, når nye produkter dukker op.

- Forskning og innovation indenfor moderne kunstig intelligens og robotter er nødvendige byggesten for udviklingen af intelligent og fleksibel produktionsteknologi, skrev Henrik Hautop Lund i sin ansøgning om støtte til projektet.

Håbet er at skabe en syddansk "Robotics Valley".

To andre projekter har også fået støtte af Helge Sander. Nemlig et projekt om IT på byggepladsen, som skolen Vitus Bering CVU i Horsens vil gennemføre, og et projekt i Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg om produktion om IT.

Oveni statsstøtten smider hver af projekternes regioner et tilsvarende beløb oveni.

Ni andre projekter fik afslag om støtte fra ministeren i denne omgang.

Støtten er et led i den såkaldte IT-korridor, som skal stimulere Fyn og Jyllands position på IT-landkortet.

I løbet af fire år uddeler staten 23 millioner kroner til jysk-fynske IT-projekter. Men blot i denne runde havde ansøgerne tilsammen søgt om 60 millioner kroner.

- Regeringen lægger stor vægt på, at Danmark holder den regionale balance i velstandsudviklingen. Staten og regionerne skal i fællesskab støtte, at erhvervslivet har nem adgang til ny og relevant viden om IT, også virksomheder inden for de traditionelle erhverv, som ikke bor i nærheden af hovedstaden, siger Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere