Skattetænkning i Multimediaworld og Getmore

To holdingselskaber, som står bag onlineforhandlerne Getmore og Multimediaworld har opskrevet værdien af de to forhandlere med 65 millioner kroner for at slippe billigere i skat. Opskrivningerne skyldes et købstilbud på 80 millioner kroner, siger selskabernes revisor.

Ejerne af onlineforhandlerne Getmore og Multimediaworld har foretaget en voldsom opskrivning af selskabernes værdi for at undgå en fremtidig skattebetaling. I alt har de to holdingsselskaber ASI Holding Aps og SHU Holding Aps, som ejer Getmore og Multimediaworld, opskrevet værdien af de to firmaer med 65 millioner kroner.

SHU og ASIs revisor Jørgen Kristiansen, fra firmaet Profil Revision, oplyser til CRN, at opskrivningerne er sket for at udnytte en smutvej i skattelovgivningen, så ejerne af SHU og ASI kan slippe med lavere skat på gevinsten ved et eventuelt salg af Getmore og Multimediaworld.

Jørgen Kristiansen, der på sin firmahjemmeside tilbyder »skatteoptimering«, oplyser, at opskrivningerne er sket på baggrund af et tilbud om køb af Getmore på 80 millioner kroner. Han ønsker dog ikke at give nærmere detaljer om, hvem der står bag købstilbuddet eller de aktiver, der ligger i Getmore og Multimediaworld.

I forbindelse med nedsættelsen af selskabsskatten fra 28 til 25 procent fra i år hævede Folketinget nemlig samtidig skattesatsen for udbyttebeskatning fra 43 til 45 procent. Men samtidig åbnede politikerne for at overføre værdien af datterselskaber til en såkaldt overgangsaldo, så en fremtidig udbetaling af udbytte svarende til de opskrevne værdier fortsat kun skal beskattes med de 43 procent. Dermed sparer man to procent i udbytteskat, som i tilfælde af et salg til 80 millioner kroner ville spare ejerne af Getmore og Multimediaworld for 1,6 millioner kroner.

»Opskrivningerne af værdierne i SHU og ASI har til formål at nedsætte skattebetalingen ved udbytte efter et salg. Der har været forhandlinger med mulige købere af virksomheden. De to holdingselskaber ejer jo aktierne i de to datterselskaber og med et købstilbud på 80 millioner kroner på køb af Getmore, synes vi, at det er rimelig at værdisætte det i regnskaberne for SHU og ASI,« siger Jørgen Kristiansen til CRN.

Trods denne forklaring har Jørgen Kristiansen som revisor selv taget forhold for opskrivningen af værdierne i de to holdingselskaber. Det forhold har han ikke ønsket at kommentere over for CRN. Han understreger dog, at skattemanøvren ikke er ulovlig.

Skatterevisor Christen Amby, der er medlem af Skatterådet for SF, vurderer, at der er tale om et klart eksempel på misbrug af skattereglerne.

»Når revisoren selv tager forbehold for opskrivningerne burde de pågældende aktionærer i holdingselskaberne ikke kunne opgøre deres overgangssaldo ud fra så luftige opskrivninger,« siger Christen Amby til CRN.

Han frygter, at Skat vil godkende opskrivninger alene på grundlag af årsregnskaberne, fordi regnskaberne i forvejen kontrolleres af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejerne af SHU og ASI, Sagib Hussain og Asif Mahmood eller Getmore-direktør og -medejer, Kaiser Raja.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere