Braunschweig frygter ikke Arrow

Tech Datas danske direktør Carsten Braunschweig ryster ikke i bukserne, selvom Arrow ECS har fortrængt ham fra pladsen som Danmarks næststørste it-distributør.

Den amerikanskejede distributør Tech Datas danske chef, direktør Carsten Braunschweig, ser ingen grund til panik selvom entreprisedistributøren Arrow ECS efter opkøbet af Four Leaf, DNS, og Norsoft har fortrængt Tech Data fra positionen som Danmarks næststørste it-distributør. Han mener, at Arrows fokus på enterprise-markedet meget langt hen ad vejen betyder, at it-distributionens kronprinser reelt agerer på to forskellige dele af markedet.

»Arrow ECS og Tech Data leverer hver især vores værdi til kanalen. Vi har forholdsvis få berøringspunkter, især i den lavere ende af markedet, og i hverdagen møder vi dem stort set ikke,« siger Carsten Braunschweig.

Ros fra Rosenmeier

Heller ikke hos distributøren Rosenmeier Electronics får væksten i Arrow ECS de bekymrede miner frem. Administrerende direktør Jørn Rosenmeier peger på, at opbygningen af Arrows forretning er anderledes end hos de traditionelle broadline-distributører.

»Arrow er dygtige. Det er der ingen tvivl om. Jeg er fuld af beundring for den måde, de har formået at etablere sig i nichen for enterprise-kunder, og de har ingen grund til at opsøge et slagsmål på andre dele af markedet. De er kloge nok til at holde sig ude af broadline-markedet, hvor prisstruktur og avancer er helt anderledes,« siger Jørn Rosenmeier.

Naturlig konsolidering

Hos Tech Data siger Carsten Braunschweig, at han betragter Arrows vækst på distributionsmarkedet som en naturlig del af den konsolidering, som de seneste år har reduceret antallet af aktører på det danske og det skandinaviske marked. Han peger i den forbindelse på Actebis nylige overtagelse af hovedparten af Ingram Micros skandinaviske aktiviteter.

»Konsolidering er en god ting i et marked, der efter min mening længe har været overdistribueret. Jeg tror vi nærmer os en situation, hvor de forskellige distributører dækker markedet på en fornuftig måde,« siger Carsten Braunschweig, som samtidig glæder sig over, at Tech Data det sidste halve år har forbedret sit resultat i forhold til 2008, hvor Tech Data fik et samlet underskud på omkring 26 millioner kroner.

»Vi har haft to ganske fornuftige kvartaler med en forbedring i forhold til sidste år. Markedet er lidt vanskeligt i øjeblikket, og på nogle områder er der vækst, men der på andre områder er tilbagegang. Men samlet set har vi lige nu en højere markedsandel end vi havde på samme tid sidste år,« siger Carsten Braunschweig, som dog hverken ønsker at kommentere Tech Datas 2008-regnskb eller at oplyse detaljer om økonomien i første halvdel af i år.




IT-JOB

Kalundborg Kommune

Data Scientist / udvikler

LARS LARSEN GROUP

Project Manager, Digital & It

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere