IT-minister holder igen med kapital til firma-væksthuse

Fire innovationsmiljøer i Danmark havde søgt om tilsammen ti millioner kroner til at dyrke gode iværksætteridéer. Men videnskabsminister Helge Sander har valgt kun at sende fire en halv millioner kroner afsted. Det vil ramme håbefulde iværksættere.

"Desværre, vi kan foreløbig ikke bakke dig op i dit arbejde med at skabe en ny virksomhed." Den besked får nogle af de mange iværksættere rundt om i landet sandsynligvis snart.

Nu ligger det nemlig fast, at fire danske innovationsmiljøer må nøjes med 4,5 millioner tilsammen til at støtte projekter i andet halvår 2002. De havde ellers søgt om ialt ti millioner kroner.

Når en virksomhed endnu kun er en idé, er det de færreste private investorer, der vil putte penge i projektet. Derfor er de såkaldte innovationsmiljøer opfundet. Her kan dygtige iværksættere gødes med offentlig finansieret rådgivning og kapital i den tidligere opstartsfase.

Flest penge til Cat Symbion

Videnskabsminister Helge Sander har valgt at fordele sin bevilling sådan, at de 0,7 millioner kroner går til Novi i Aalborg, en halv million kroner gives til deling mellem HIH i Herning og Syddansk Innovation i Odense. Desuden får Cat Symbion i København 2,5 millioner kroner.

Hos Novi Innovation vurderer direktør Mads Delmar, at miljøet bliver nødt til at sige nej til nogle ellers håbefulde iværksættere. Novi Innovation havde søgt om tre millioner til at støtte ialt fire projekter.

Samtidig er det fortsat uvist, om miljøet vil få nogen støtte overhovedet i 2003 og fremefter. Det vil den kommende finanslov afgøre.

Mads Delmar har dog et fromt håb om, at innovationsmiljøerne og iværksætterne vil blive tilgodeset af den pulje på 250 millioner kroner, som regeringen har afsat til forskning og innovation.

Skal være gode til at skaffe privat kapital

Tildelingen af penge til innovationsmiljøerne sker efter indstilling fra Rådet for Teknologi og Innovation.
Formand for Rådet for Teknologi og Innovation, Fritz Schur Jr. forklarer, at det skal være kvalitet fremfor kvantitet fremover.

- Den offentlige medfinansiering af innovationsmiljøerne bør frem over i højere grad bero på en vurdering af kvaliteten af miljøernes arbejde, end på hvor mange projekter miljøerne kan igangsætte.

-Rådet ser også nøje på, om det enkelte innovationsmiljø er dygtigt til at skaffe privat kapital, når det skal vurdere, hvor megen støtte det vil give en miljø, siger Fritz Schur Jr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere