Artikel top billede

Dansk kommune spreder hacker-kode

Flere danske websider er smittespredere af ondsindet kode, der kan fange din maskine i et botnet-spind.

Læs også:
Lær at bruge vagthunde til at passe på dit netværk

Sikkerhedsguru: Disse trusler kan smadre dit firma

SQL-injektion er en af de mest populære angrebsformer blandt de net-kriminelle, og det får en stribe danske virksomheder og offentlige organisationer nu at føle på egen krop.

Sikkerhedsfirmaet CSIS fortæller, at de har modtaget henvendelser fra en række danske virksomheder, som har fået et ondsindet script indlejret på deres webside.

Et SQL-injection-angreb foregår ved, at hackerne indsætter kode i en webadresse. Koden afvikles af brugeren, der bliver offer for angrebet.

Det skadelige script har ifølge CSIS globalt kompromitteret flere end 50.000 websider, herunder altså også en række danske.

Sidste gang blev 200.000 ramt

Det handler blandt andet om Odder Kommune, hvor et meget stort antal sider, der er hostet samme sted, alle eksponerer kommunens borgere samt andre besøgende for det uønskede script. Det fortæller CSIS.

Brugeren sendes således videre til en drive-by-side, som udnytter sårbarheder i populære tredjepartsprogrammer, hvis de ikke er opdaterede.

Formålet er at binde maskinen ind i et centralt botnet,

I marts og april 2011 inficerede det samme botnet, der kaldes for Lizamoon, flere end 200.000 webservere på verdensplan.

Læs også:
Lær at bruge vagthunde til at passe på dit netværk

Sikkerhedsguru: Disse trusler kan smadre dit firma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere