Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Artikel top billede

Bagmandspolitiet bør kigge på CSC's regnskabsrod

Bagmandspolitiet bør se nærmere på mistanken om "regnskabsmanipulation" hos CSC, der har måttet nedskrive regnskabet med 200 millioner kroner, mener jura-professor.

CSC i Danmark har netop aflagt regnskab til de danske myndigheder, hvoraf det fremgår, at selskabet har "... mistanke om regnskabsmanipulation udført af tidligere ansatte", der har tvunget selskabet ud i reguleringer af sidste års bundlinje med cirka 200 millioner kroner.

Samtidig er det amerikanske børstilsyn, SEC, gået ind i sagen.

Ifølge professor Lars Bo Langsted fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet vil det være oplagt for SØK, bedre kendt som Bagmandspolitiet, at kigge nærmere på mistanken.

"Når SEC opdager noget, der ligner ulovligheder i Danmark, ville jeg være overrasket, hvis de ikke kontakter Bagmandspolitiet eller andre danske myndigheder," siger han.

Professoren henviser til, at samarbejdet mellem myndigheder på tværs af landegrænser i dag er meget mere udbredt end tidligere.

Styrelse bør kontakte Bagmandspolitiet

Alene det faktum, at oplysningen om mistanke om regnskabsfusk fremgår af et regnskab, der er afleveret til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, ikke er nok til, at de danske myndigheder per automatik griber ind og undersøger mistanken nærmere.

"For Erhvervs- og Selskabsstyrelsen læser faktisk ikke alle regnskaber, men tager kun stikprøver," fortæller Lars Bo Langsted.

Professoren peger dog på, at hvis styrelsen læser CSC-regnskabet, hvor mistanken om regnskabsmanipulation for et tre-cifrede millionbeløb, står beskrevet, så vil de utvivlsomt kontakte Bagmandspolitiet.

"Ellers vil jeg blive meget overrasket," siger han.

Selvom ingen personer direkte er løbet med omkring 200 millioner kroner, så er der tale om en alvorlig mistanke. For ordet "regnskabsmanipulation" bruges ifølge professoren nemlig i revisorkredse kun, når der vitterligt er mistanke om, at noget ulovligt er foregået.

"Et nærliggende motiv i den her type sager kan være, at man har villet påvirke resultatslønninger eller bonusser," mener Lars Bo Langsted.

Han erklærer sig dermed enig med professor Claus Holm fra Aarhus Universitet, der tidligere har forklaret lidt om de mulige motiver for fusk af denne type.

CSC Danmark har ikke  overfor Computerworld ønsket at kommentere denne artikel:

"Ledelsen i Danmark har ikke nogen kommentarer, så længe sagen kører," oplyser firmaet gennem sit eksterne PR-bureau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere