Artikel top billede

Sådan flytter du en virtuel maskine mens den kører

Microsoft er klar til at løse et af de største problemer inden for virtualisering: Flytningen af en virtuel maskine i drift.

Computerworld News Service: Med den næste udgivelse af Windows Server løser Microsoft et af de vanskeligste problemer inden for virtualisering: Flytningen af en virtuel maskine i drift over et wide area network (WAN).

Microsoft løftede sløret for denne nyhed ved udviklerkonferencen Build. Den nye funktion bliver tilgængelig i Microsofts hypervisor Hyper-V version 3, der inkluderes i virksomhedens næste serverstyresystem, Windows Server 8.

Denne funktion er kun anvendelig i et meget begrænset antal brugsscenarier, men den kan ses som tegn på Microsofts voksende ekspertise inden for virtualisering, påpeger analytikere.

Med live-migration kan en virtuel maskine i drift flyttes fra en computer til en anden uden at afbryde nogen af de services, der leveres af applikationer i denne VM.

De fleste leverandører af virtualiserings-software til servere heriblandt Microsoft har længe tilbudt muligheden for live-migration inden for et lokalt netværk. Langt sværere er det at levere muligheden for at flytte en live VM over forskellige subnet eller separate WAN-undernetværk. Det er latenstider i netværket og kompleksiteter i netværksadresseringen, der gør denne opgave til en stor udfordring.

Ved Build-konferencen forklarede program manager for Microsoft Ross Ortega, hvordan den nye teknologi fungerer. Hver virtuel maskine får grundlæggende to IP-adresser.

Den ene adresse er VM'ens hjemmeadresse, som den bruger til at kommunikere med resten af netværket eller med internettet, hvis den tilgås offentligt. Den anden IP-adresse vil være tilgængelig for det lokale datacenter.

"Tricket er at holde mapping'en mellem de to adresserum," fremhæver Bill Laing, der er corporate vice president for Microsofts server og cloud-division, i et efterfølgende interview.

Det tager tid

Microsoft er dog ikke ene om at tilbyde denne mulighed. VMware tilbyder også funktionen i sin VXLAN-løsning. Denne løsning kræver dog netværksudstyr fra Cisco, der gør brug af Overlay Transport Virtualization (OTV).

Live-migration over store afstande har i adskillige år været et forskningsemne af særlig interesse for virtualiserings-community'et, selvom det kun er anvendeligt i et begrænset antal situationer, bemærker Chris Wolf, der er research vice president hos Gartner og som dækker virtualisering.

Replikering af en VM's hukommelsestilstand over lange afstande kan tage en anseelig mængde tid, påpeger Wolf. Det kan eventuelt være brugbart i nødsituationer, som når et datacenter er truet af en oversvømmelse eller en orkan, og dens indhold derfor er nødt til at blive flyttet til en anden fysisk placering. Men i lyset af hvor store de fleste systemer i datacentre er, ville man sandsynligvis alligevel kun kunne nå at flytte en håndfuld VM'er i tide.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere