Læs også:
Her er de første Windows Phone Mango-telefoner
Nu falder den endelige dom over Windows Phone 7
Det kunne godt gå bedre.
Det var erkendelsen fra Microsoft-direktør Steve Ballmer, da han torsdag talte til analytikere og aktionærer - blandt andet om selskabets nye smartphone-styresystem, Windows Phone 7.
"Vi har måske ikke solgt helt så mange, som jeg havde håbet, vi ville sælge det første år," sagde Steve Ballmer om Windows Phone 7.
Han fik dog hurtigt bragt sig selv ind på et spor, der pegede fremad snarere end bagud.
"Alligevel mener jeg, at det produkt vi har sendt ud på markedet - den positive modtagelse hos de mennesker, der har købt dem, entusiasmen blandt hardware-leverandørerne ... vores samarbejde med Nokia og nogle af de intellektuelle muligheder - at vi oplever mere entusiasme."
Flere nyheder på vej
Konkret pegede Steve Ballmer på, at han er fortrøstningsfuld, fordi man har en klar road map, der blandt andet indebærer IE9 og DirectX på Windows Phone-platformen.
Han nævnte ingen konkrete salgstal, men var alligevel overraskende åben omkring, at Windows Phone er nødt til at præstere bedre rent markeds-mæssigt, end det har været tilfældet det første år.
"Jeg vil ikke sige, at jeg er vild med, hvor vi er, men jeg er meget optimistisk i forhold til, hvor jeg mener, vi kan være."
"Jeg tror, at vi med end lidt bedre indsats, lidt mere energi, vil gøre entusiasmen hos kunderne stor nok til at sparket det her op på det næste niveau. Og jeg mener, at vi absolut er i stand til at være et stærkt tredje økosystem i smartphone-verdenen."
Steve Ballmer kan uanset hvad glæde sig over, at Microsoft inden for den nærmeste fremtid er klar til at frigive Windows Phone 7.5 - også kaldet Mango.
Det er den hidtil største opdatering til styresystemet og kan meget vel blive afgørende for platformens fremtid.
Elsker Nokias Windows-strategi
Microsoft-ikonet lagde i talen vægt på, at samarbejdet med Nokia bliver afgørende, fordi Microsfrt dermed har en dedikeret hardware-producent, der satser på Windows Phone.
"De er all-in med Windows. De laver ikke noget med Android eller blah, blah, blah, blah, blah. Boom, vores innovations-interesser er fuldstændig ens," lød det på vanlig Steve Balmmer-manér.
Microsoft-direktøren dog kun delvist ret, for selvom Nokias primære satsning er Windows Phone-platformen, så holder finnerne stadig fast i, at Windows - selv efter Symbians død - ikke vil være det eneste styresystem, man arbejder med.
Ifølge den seneste opgørelse fra Gartner, så er Microsofts globale smartphone-markedsandel endnu på blot 1,6 procent.
IDC har dog tidligere vurderet, at Microsofts allerede i 2015 kan have en markedsandel på 20,9 procent, primært på grund af samarbejdet med Nokia.
Læs også: