Læs også:
Nyt ministerium skal sætte it på dagsordenen
Rød blok vil lukke Videnskabsministeriet
Ministerkabalen er måske ved at gå op for Helle Thorning-Schmidt (S), der ifølge de fleste meningsmålinger er topfavorit til at blive Danmarks første kvindelige statsminister nogensinde.
Det skriver formiddagsavisen B.T., der samtidig har dannet den røde bloks ministerhold efter "fortrolige samtaler med centrale kilder i S, SF og De Radikale," som avisen skriver.
På posten som videnskabsminister med ansvar for forskning, teknologi og udvikling i Danmark, ligger De Radikales næstformand, 35-årige Morten Østergaard, som også er partiets it-ordfører igennem flere år.
"Den teknologibegejstrede Østergaard siges at ville befinde sig fint på pladsen," lyder B.T.'s skudsmål af Morten Østergaard som videnskabsminister.
Det bliver radikalt
Også politisk redaktør i DR Ask Rostrup har set sig lun på Morten Østergaard som landets kommende videnskabsminister, hvis magten skifter farve fra blå til rød.
"Mit bedste bud vil være Morten Østergaard eller Camilla Hersom fra Radikale Venstre. Jeg tror, at Christine Antorini fra S bliver undervisningsminister, og at De Radikale derfor vil insistere på at få denne post," forklarer Ask Rostrup til Computerworld.
Netop Camilla Hersom (R) og Christine Antorini (S) har B.T. tippet til at sætte sig på bagsædet i ministerbilerne for henholdsvis Fødevareministeriet og Undervisningsministeriet.
Ask Rostrup påpeger dog over for Computerworld, at en person fra De Radikale er det mest oplagte bud på landets kommende it-minister.
"Der er jo ingen tvivl om, at De Radikale er bannerfører for digitale effektiviseringer i velfærdssektoren og generelt," begrunder han sit synspunkt.
En stærk minister er velkommen
DR's politiske redaktør forklarer endvidere, at Morten Østergaard som næstformand i De Radikale måske er en for tung politiker til at placere i Videnskabsministeriet, hvis ikke posten kommer til at fylde mere i landskabet.
"Det kommer an på ministeren og vedkommendes gennemslagskraft. Formelt vil Videnskabsministeriet sandsynligvis fortsat ligge lavt i hierarkiet, men hvis det i modsætning til tidligere bliver ledet af en stærk minister, så vil det jo også kunne give en stærkere placering," siger Ask Rostrup.
Morten Østergaard ønsker ikke selv at spekulere i sin eventuelle rolle som chef i Videnskabsministeriet eller kommentere på, hvorvidt han er blevet foreslået posten.
"Nu skal vi lige vinde valget først. Derefter skal vi finde ud af, om vi skal med i en regering. Og hvis vi deltager i en regering, så kan vi altid finde ud af, hvilke ministerposter, vi skal have," siger Morten Østergaard til Computerworld.
Flere ministerier i spil
Om Morten Østergaard eller en anden kan titulere sig som decideret videnskabsminister på den anden side af valget, er yderst tvivlsomt.
For hvis rød blok vinder valget, har Socialdemokraterne bedyret, at Videnskabsministeriet skal lukkes ned og resortområderne fordels anderledes.
Blå blok har også bejlet til De Radikale under valgkampen.
Og statsminister Lars Løkke Rasmussen har så sent som i går forklaret, at hvis den borgerlige regering forbliver på magten, så er han klar med et nyt moderniseringsministerium, der i høj grad skal fokusere på teknologi og udvikling.