Artikel top billede

Twitter-kvidren forudsiger aktiekursers bevægelser

Britisk hedgefond anvender med succes Twitter-baseret investeringsstrategi. Se hvordan et Google-værktøj blandt andet anvendes til at bestemme, om aktiekurserne vil gå op eller ned.

"Hysteriske kællinger".

Sådan karakteriserede tidligere finansminister Mogens Lykketoft for mange år siden aktie-dealerne på børserne.

Men måske er det ikke så meget hysteriske kællinger som kvidrende fugle, der er med til at bestemme aktiemarkedernes op- og nedture.

Kvidrende fugle af den digitale Twitter-type.

Twitter-baseret investeringsstrategi

I hvert fald har Derwent Capital Markets i London etableret en investeringsfond på 25 millioner pund. Investeringsfondens strategi er, at analysere Twitter-feeds for at finde ud af, om folk generelt er glade, triste, mismodige, spændte, nervøse eller trætte, og dermed får de indikationer af, om markedet vil gå op eller ned.

Det skriver The Sunday Times.

Algoritmen er oprindeligt udviklet af Johan Bollen, datalogi-professor fra Indiana University i USA.

Algoritmen tager et tilfældigt 10 procents udvalg af Twitter-feeds og bestemmer på baggrund af mood tracking software i form af Opinionfinder og Googles Profile of Mood States, hvordan humøret blandt Twitter-brugerne er.

Twitters humørudsving

I oktober sidste år anvendte Johan Bollen Twitter til at forudsige de daglige udsving på Dow Jones.

"Vi bestemte stemningen på online communitiet, men vi kunne ikke afgøre, om det var korrekt. Så vi kiggede på Dow Jones for at se om der var en sammenhæng. Vi gik ud fra, at hvis Dow Jones faldt, så ville Twitter-folkets humør også falde. Men vi erfarede, det hang sammen på den anden måde - Et fald i humøret eller stemningen online ville komme førend et fald i markedet," siger Joahn Bollen til The Sunday Times.

Paul Hawtin, stifter af Derwent hedgefonden har indgået en ekskulsiv kontrakt med Johan Bollen om anvendelse af teknologien til at analysere Twitter-stemningen.

"Investorer har altid accepteret, at markeder er drevet af følelser, mest frygt og grådighed. Når folk er grådige går markederne op, når de er ængstelige går de ned. Når folk twittede om pengeknaphed, var bekymrede eller nervøse, så ville markederne falde to eller tre dage senere."

Derwent lancerede sin Twitter-baserede investeringsstrategi i maj måned og gav et afkast på 1,57 procent i juli måned. Det gennemsnitlige afkast for hedgefonde var 0,76 procent.

Over 60 procent af markedsaktiviteten på amerikanske børser foregår ved hjælp af algoritmer, mens omkring 45 procent af markedsaktiviteten i Europa er algoritme-kontrolleret. Der er en stadig jagt på at gøre algoritmerne hurtigere og mere intelligente.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere