Nu opsiger Randers Kommune en ulovligt indgået it-kontrakt med KMD og sender opgaven i udbud.
KMD-kontrakten blev indgået uden om udbud, ligesom det var tilfældet i 28 andre kommuner i landet.
I flere kommuner har sagen haft konsekvenser for embedsmænd, der modtog gaver fra KMD.
I Randers Kommune har det efterfølgende forløb også været præget af politisk tumult og skænderier.
Skænderier og chef-flugt
Kommunen fik KL til at udarbejde en rapport om processen op til indgåelsen af den ulovlige KMD-aftale.
Men i stedet for en afklaring mente flere borgerlige partier i december 2010, at rapporten og håndteringen af sagen simpelthen var skyld i masseflugt blandt topembedsmændene i kommunen.
"Desværre har hele denne sag og håndteringen af den skabt så meget usikkerhed i direktionen, at flere direktører nu vælger at forlade kommunen," skrev partierne.
Desuden blev rapporten, der kostede kommunen over en halv million kroner at få lavet, betegnet som "ubrugelig".
Uenigheden stopper imidlertid ikke der. For et radikalt byrådsmedlem vælger i juli 2011 i protest mod den socialdemokratiske borgmesters håndtering af sagen at offentliggøre den fortrolige rapport.
"Den måde, som ­borgmesteren har håndteret sagen på, er helt utilstedelig. Han har i den grad trådt på gode embedsmænd, der har forladt kommunen," udtalte Mogens Nyholm fra De Radikale til Randers Amtsavis i den forbindelse.
Borgmesteren konkluderer
Det fik omvendt borgmesteren til at udtale, at byrådsmedlemmet gik uden om de normale demokratiske spilleregler ved at offentliggøre rapporten.
Siden har kommunen selv offentliggjort rapporten.
På kommunens hjemmeside konkluderer borgmesteren, at der er forhold, som talte for en disciplinær straf imod to topembedsmænd.
Her peges blandt andet på, at der var tale om "...en grov overtrædelse af udbudsregler...". Og at man valgte at forlænge aftalen "..imod rådgivning fra it-chefen og KOMBIT".