Den 6. august 1991 blev den første hjemmeside aktiveret – World Wide Web var født. Det var den dengang 36-årige fysiker Tim Berners-Lee, som arbejdede på forskningscenteret CERN i Schweiz. Han skabte det, der senere skulle blive til det moderne grafiske internet.
Adressen på den første side var info.cern.ch – den kørte på en NeXT-computer på CERN. Her kan man se en kopi af siden fra 1992. NeXT blev i øvrigt stiftet af Steve Jobs under dennes fravær fra Apple i perioden mellem 1985 og 1996.
Berners-Lee ville skabe et system så fysikere over hele verden kunne udveksle informationer på tværs af platforme. Den første browser, WorldWideWeb (senere Nexus), kom også samtidig med den første hjemmeside. I 1993 blev WWW frigivet til den brede offentlighed og det store gennembrud kom med Mosaic-browseren samme år.
I 1994 blev World Wide Web Consortium (W3C) stiftet på Massachusetts Institute of Technology for at udvikle tekniske standarder til nettet. Berners-Lee, som nu er 56 år, er stadig direktør for W3C.
Der er mange milepæle i nettets historie – men den 6. august 1991 bliver regnet for at være en af de største og mest betydningsfulde. Denne tidslinie hos MIT viser nogle af de vigtige milepæle.