Stigende kontrol af medarbejdernes internet-brug

Flere og flere virksomheder vælger at investere i software, som overvåger de ansattes internet-brug.

Stadig flere virksomheder anskaffer software til at overvåge medarbejdernes brug af internet. Den stigende interesse kan mærkes hos de virksomheder, som tilbyder overvågnings-software og it-politikker.

»Der er opstået et stort marked for kontrol af medarbejdernes brug af internettet. Vi oplever, at det står højt på virksomhedernes dagsorden. Det gælder ikke længere kun store virksomheder, men nu også små og mellemstore firmaer,« siger Harry Lassen, direktør for Ellerup Consult, til Jyllands-Posten.

Han henviser til, at brug af internettet til private formål er ikke kun et spørgsmål om firmaets navn og rygte, men i høj grad også et omkostnings-spørgsmål, idet firmaet kan risikere erstatningskrav i forbindelse med nedtagning af ulovlige programmer.

»For ikke at tale om tabt arbejdsfortjeneste, når de ansatte i stedet for at arbejde bruger tiden på at surfe eller online overvære eksempelvis EM i fodbold, Tour de France eller diverse royale begivenheder, Undersøgelser har vist, at det især er i dagtimerne - og dermed i arbejds-tiden, at der virkelig er pres på udbyderne af disse events,« siger Harry Lassen.

Ellerup Consult tilbyder software, der kan opfange alle e-mails med ord, som arbejdsgiveren ikke ønsker at de ansatte skal benytte i deres kommunikation.

Den øgede tendens til at kontrollere medarbejdernes internetbrug og e-mail vaner kan også mærkes hos Ravenholm Computing.

»Virksomhederne er ikke altid åbne med deres ønsker, fordi det er et ømtåligt emne at overvåge medarbejdere, især når det gælder opsnapning af private emails. De investerer ofte i software, som kan forhindre spam og virus, men som samtidig kan overvåge medarbejdernes it-adfærd,« siger vicedirektør Leif Carlsen fra Ravenholm Computing til Jyllands-Posten.

HK mener at det er en forkert vej at bruge software til overvåge sine ansatte, og opfordrer i stedet virksomhederne til at formulere en klar it-politik.

»Det er tegn på at der noget galt i virksomheden, når den må ty til software. Software er en dårlig løsning, da det skaber mistillid på arbejdspladsen,« siger Svend-Erik Hermansen, miljøsekretær i HK/Privat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere