Tele2 med Skype-model

Tele2s lancering af Parlino kan blive en stærk konkurrent til Skype, og er endnu et skridt væk fra fasttelefoni, som vi kender den.

Når Tele2 lancerer peer-to-peer-telefoni i Europa, er der dømt krig på ip-stien. Det nye selskab Parlino, ejet af Tele2, står klar med en telefonmodel a la Skype, som ventes for alvor at starte konkurrencen på ip-markedet.

Tele2 kickstarter Parlino i alle lande på én gang i Europa. Hvornår præcist, er usikkert. Men allerede nu ligger softwaren klar i en testudgave på Parlino.com.

Administrerende direktør for Parlino, Marcus Nylén, siger til Berlingske Tidende, at man endnu ikke er klar til at sætte en officiel dato for lanceringen, men bekræfter at Parlino er klart til start.

»Vi mener, det er nu, markedet er klar, for udbredelsen af bredbåndsforbindelser er stærkt stigende,« siger Marcus Nylén.

Hvor Skype er gratis fra bruger til bruger af programmet, ventes Parlino at blive gratis også ved opkald til fastnettelefoner. For der, hvor Tele2 selv ejer netværk, kan Parlino udbydes til nul kroner i minuttet. I Danmark ejer Tele2 resterne af det opkøbte Tiscali og dette selskabs netværk.

Men det vil Marcus Nylén ikke bekræfte. Hjemmesiden Parlino.com har været oppe i en måned, og det er her muligt at downloade testprogrammet, samt se de indtil nu officielle priser.

Analytiker fra Danske Bank, Poul Ernst Jessen, siger til Berlingske Tidende, at Parlino er endnu et skridt væk fra fasttelefoni, som vi kender den.

»Når et af de etablerede selskaber som Tele2 lancerer Skype-lignende produkter, så er der ikke langt, før vi har et telemarked med telefoni på flatrate,« siger han.

Interessen for ip-telefoni er stigende. Blandt andet har Skype lige rundet de 100 millioner brugere. I september var antallet 53 millioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere