Kultur på nettet

Vi har kigget på de mange kulturelle hjemmesider på nettet.

Kulturen har for alvor fået øje på Internettet. Der er mange danske og udenlandske web-sider at vælge imellem. Vi har taget en tur rundt i Internettets kulturelle landskab, og bringer her et bredt udvalg af nogle af de mest interessante hjemmesider.


Kultur-sites


Et af de spændende danske kultur-sites er Søndag Aften på adressen http://www.cultur.com/Sunday.html. Det er et tidsskrift om kulturen og dens rammer. Her finder man artikler om udviklingen i kultursektoren både i Danmark og i udlandet, og kulturen sættes til debat.


Et af de store udenlandske tidsskrifter er det anerkendte Salon på adressen http://www.salonmagazine.com. Det indeholder artikler af nogle af de mest fremtrædende intellektuelle i den engelsksprogede verden.


Film


Et af de bedste danske film-sites finder man på adressen http://www.film.eon.dk. Her kan man læse om film-premierer, finde informationer om film, deltage i filmquizzer hvor man kan vinde fribilletter, finde ud af hvad biograferne har på programmet over hele landet, chatte om film og meget mere.


Et andet dansk film-site er Alt om film i København på adressen http://www.aok.dk/Copenhagen/Film Også her findes et sandt overflødighedshorn af informationer om film.


Er man meget interesseret i film, er Det Danske Filminstituts hjemmeside på adressen http://www.dfi.dk måske interessant. Her kan man læse nyheder, deltage i online diskussioner og efterspørge informationer om film. Man kan også læse om Cinemateket og filmforestillinger. Endelig finder man også her en filmdatabase med mulighed for at søge ud fra et eller flere søgeord.


Af udenlandske filmsites kan nævnes The Internet Movie Database på adressen http://www.imdb.com, hvor man kan slå op under film, skuespillere og instruktører. Her er ganske simpelt stort set samlet alle de oplysninger om filmene og skuespillerne, som man kunne tænkes at behøve.


Bøger


Når det drejer sig om litteratur er der flere muligheder. Hvis man vil bestille danske bøger via Internettet kan det ske hos BogGuide på adressen http://www.bogguide.dk. Her findes en udmærket søgefunktion, og man kan også læse anmeldelser og nyheder fra bogbranchen.


En oversigtsside der viser videre til andre danske litterære indslag på Internettet finder man på adressen http://www.poesi.dk/homejs.html.


Af danske litterære tidsskrifter, hvor dele af publikationen kan læses online, kan bl.a. nævnes Graf på adressen http://www.bogguide.dk/graf. Det er det tidligere Griflen, der har skiftet navn, og ældre numre kan nu læses på Internettet.


Et andet litterært tidsskrift er Ildfisken på adressen http://www.poesi.dk/ildfisken. Her kan læse lyrik, prosa, interviews og essays fra udsolgte numre af Ildfisken. Vil man have de helt nye numre kan man også bestille et abonnement via nettet.


Hvis man vil købe bøger via Internettet er der blandt andet de store internationale boghandlere, som primært forhandler engelsksproget litteratur, såsom Amazon på adressen http://www.amazon.co.uk samt IBS på adressen http://www.bookshop.co.uk.


Et andet spændende engelsksproget site er Alexandra Digital Literature på adressen http://www.alexlit.com. Her kan man blandt meget andet få anbefalet bøger på baggrund af hvad man tidligere har læst, ligesom man kan købe litteratur online.


Vil man læse ny engelsksproget litteratur er Francis Ford Coppola's litterære tidsskrift Zoetrope en mulighed. Det finder man på adressen http://www.zoetrope-stories.com/.


Teater


Er man interesseret i teater er Internettet et godt redskab. På teatersiden er udbuddet af teatre og teaterensembler, der har investeret tid og energi i at etablere deres egne sider på Internettet, nemlig stort.


Blandt de mange kan bl.a. fremhæves Café Teatret på adressen http://www.cafeteatret.dk , teaterensemblet Hotel Proforma på adressen http://www.hotelproforma.dk. Det århusianske teater Svalegangen finder man på http://www.svalegangen.dk, Østre Gasværk Teater på adressen http://www.oestre-gasvaerk.dk og Riddersalen på . Endelig har Det Kongelige Teater sin egen side på adressen http://www.kgl-teater.dk/dkt/default.htm.


På siderne diskes op med de forskellige teatres og teaterensemblers repertoirer, og man kan læse om de medvirkende, hente information om forestillingerne og meget mere. Mange af siderne er et besøg værd alene på grund af deres flotte måde at bruge Internetmediet på.


Museer


De danske museer er også at finde på Internettet, men det er ikke alle siderne der er lige spændende.


Statens Museum for Kunst på adressen http://www.kulturnet.dk/homes/smk/ er et eksempel på en side, som man ikke kan være bekendt. Et stort og flot museum, der blot har en ualmindelig kedelig side med almene informationer. Den går ikke. Så må man hellere holde sig væk indtil man har fået lavet et ordentligt stykke arbejde.


Her kunne man ganske glimrende kigge med på nogle af de andre danske museers web-sider som eksempler til inspiration og efterfølgelse. På deres web-sider byder de på informationer om museerne, deres udstillinger, åbningstider og meget mere.


Her kan man blandt mange andre fremhæve Ny Carlsberg Glyptoteket på adressen http://www.kulturnet.dk/homes/ncg/ og Museet på Koldinghus på adressen http://www.koldinghus.dk. Også museerne Louisiana på adressen http://www.louisiana.dk og Arken på adressen http://www.arken.dk er værd at tage med.


Musik


Vil man købe musik via Internettet er der bl.a. Boxman på adressen http://www.boxman.dk/ og CDParadise på adressen http://www.cdparadise.com.


Musikguiden Rockland på adressen http://www.sol.dk/guider/2/ byder på nyheder om musik, guider til danske bands på Internettet, anmeldelser af de bedste musiklinks og meget mere.


musiknet.dk på adressen http://www.musiknet.dk er en informationsserver, der samler oplysninger om dansk musik på Internettet. Her finder man et hav af oplysninger om alt fra musikbutikker på nettet til spillesteder, musikforlag og pladestudier samt en henvisning videre til KultuNauts oversigt over musik live landet rundt.


Begivenheder


Hvis man vil finde ud af hvad der foregår af kulturbegivenheder i byen findes der også en række kulturguider på nettet. En af dem er GreenCard Web på adressen www.greencard.dk.


En anden er Copenhagen This Week, en engelsksproget Internet-guide på adressen http://www.ctw.dk, der henvender sig til turister, men vi hjemmefødinge kan da også bruge den.


En tredje elektronisk kulturkalender er KultuNaut på adressen http://www.kultunaut.dk.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Fiftytwo A/S
    Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere