Danskere skaber den automatiske it-ekspert

Med hjælp fra amerikanske investorer har det danske firma AutIQ helt ubemærket udviklet avanceret software med kunstig intelligens. Målet er at placere virtuelle it-eksperter i alle firmaer.

Siden 2002 har en flok danske udviklere og skarpe hjerner arbejdet på et hemmeligt it-projekt flere steder i Jylland, men i dag slår de stolt dørene op for offentligheden.

Projektet har fået firmanavnet AutIQ, og AutIQs 15 medarbejdere har fået fast adresse i Fredericia.

Men hvad er det så, de har syslet med i fem år?

Med firmaets egne ord, så er AutIQ-teknologien den næste generation af software-platforme, som kombinerer elementer fra Business Intelligence og ekspert-systemer med anvendelsen af kunstig intelligens.

På den måde kan man sørge for proaktiv og virtuel ekspertovervågning af komplekse it-netværk.

Udviklerholdet har søgt ikke mindre end 130 patenter i forbindelse med udviklingen af AutIQ.

»Der findes i dag en mængde produkter og teknologier, som alle fokuserer på at skabe overblik over den eksplosivt voksende datamængde. Men alle eksisterende løsninger er afhængig af, at det er eksperter, der vurderer og fortolker betydningen af data. AutIQ er den næste generation software, hvor computere kan overtage en række af de arbejdsopgaver, som ellers varetages af eksperter,« forklarer administrerende direktør i AutIQ, Dennis Thomsen.

»Den specifikke ekspertviden er indlejret i virtuelle fageksperter, som tilkobles AutIQ-platformen og således altid tilstede. Det betyder, at selv virksomheder som ikke har adgang til eksperter eller ansat specialister, nu kan få adgang til ekspertviden 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Dertil kommer, at "eksperten" konstant overvåger systemerne og fortolker data, så virksomhederne nu har en intelligent overvågning, som muliggør indgriben før problemer udvikler sig til egentlige nedbrud,« uddyber direktøren.

Hans bagland består blandt andet af systemudvikler Robert Jensen og Anders Lehmann, der er specialists i kunstig intelligens.

AutIQ har haft ro til udviklingsarbejdet i fem år på grund af en økonomisk håndsrækning fra det amerikanske investeringsselskab True North Europe.

Både den daglige ledelse og investorerne er overbeviste om, at AutIQ-platformen bliver et nyt dansk softwareeventyr på verdensplan.

I første omgang skal AutIQ-platformen anvendes hos JN Data, der er driftscenter for Jyske Bank og Nykredit.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere