Indien udvikler tavle-pc til 200 kroner

Billig tavle-pc skal sætte skub i uddannelsen af unge. Se video her.

Indien er i gang med at udvikle verdens billigste bærbare, en touch-screen tavle-pc til 200 kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Indiens uddannelsesminister, Kapil Sibal, afslørede denne uge udstyret, der er designet til studerende. Hans ministerium er i gang med at forhandle med globale producenter om at påbegynde masseproduktionen af tavle-pc'en.

"Vi har nået et udviklingsmæssigt stadie i dag, hvor bundkortet, dets chip, forarbejdningen, forbindelsesmulighed, alle de samlede omkostninger er på omkring 35 dollars, inklusiv hukommelse, display, det hele, har ministeren fortalt under et pressemøde.

Udstyret skal være udstyret med internetbrowser, pdf-læser og mulighed for videokonference. Dets hardware er skabt med en fleksibilitet, så nye komponenter kan blive tilføjet afhængig af individuelle aftalen med aftagere.

Den lille tavle-pc har 2 GB ram, WiFi og USB-porte.

Computeren er baseret på Linux og vil blive introduceret ved højere uddannelsesinstitutioner i Indien fra næste år. Målet er at få prisen sænket yderligere til 115 kroner og til sidst til 10 dollars, altså 58 kroner.

Det er langt fra en ny tanke at udvikle billige bærbare. Organisationen OLPC (One Laptop per Child) har tidligere med blandet succes udviklet en et lille vidunder, der bedst er kendt under navnet "The 100-dollar-laptop" og som skulle øge uddannelsesniveauet i ulande. Skaberne, med Nicholas Negroponte i spidsen, havde dog problemer med at holde prisen på 100 dollar. Et andet firma, svenske Medison, forsøgte for tre år siden at sælge en bærbar til omtrent 800 kroner, men hele foretagendet var vist mere scam end opnåeligt.

Den indiske maskine er udviklet af forskerteams fra the Indian Institute of Technology og the Indian Institute of Science.

Indien bruger omkring tre procent af dets årlige budget på uddannelse og har formået gøre 64 procent af de 1,2 milliarder indere i stand til at læse og skrive. Alligevel viser studier ifølge Reuters, at mange elever i dag ikke kan læse, og at skolerne har dårlige faciliteter.

Video fundet via dr.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere