Stinger lander først i Europa

De engelsk-talende europæere bliver de første, der kommer til at nyde godt af telefoner med Stinger, der er Microsofts bud på et styresystem til smart-phones.

Telefonerne er forsynet med Microsoft-software og de er fremstillet specielt til at kunne udnytte data-kapaciteten i 3G (tredje generations) mobilte netværk.


De første Stinger telefoner dukker op på det europæiske marked i løbet af første halvdel af næste år. Efter Europa kommer telefonerne til Nordamerika, inden de endeligt lanceres i Asien.


Telefoner med Stinger er primært rettet mod virksomhedsmarkedet. Telefonen er en mellemting mellem en mobiltelefon og en PDA'er. Operativsystemet er en speciel slanket udgave af operativsystemet Windows CE 3.0, der bruger mindre strøm og behøver mindre hukommelse end de andre versioner af Windows CE 3.0. - Vi var nødt til at forbedre batterilevetiden på Stinger, fordi man forventer, at en mobiltelefon skal kunne fungere længere på en opladning end en PDA'er. Vi taler om dage ikke timer, udtaler Dave Wright, marketingchef for Asia hos Microsoft's Mobility Group.


Telefonerne vil også blive udstyret med en opfrisket brugerflade, der ikke på samme måde som PDA'er behøver en "pen" til navigation. I stedet vil Microsoft sandsynligvis benytte telefonens knapsystem til navigation mellem forskellige telefonservices og applikationer.


Telefonerne med Stinger vil komme med en række applikationer som kalender, adressebog, klient til mail og en browser, der understøtter WML (Wireless Markup Language) og XML (Extensible Markup Language). Microsoft har endnu ikke lagt sig fast på om operativsystemet også kommer til at understøtte Java.


På samme måde som med Windows er det ikke meningen at Stinger skal indeholde alle applikationer og services, der er til rådighed for mobiltelefoner. Det er meningen at tredjepartsudviklere skal bruge Stinger som en standard-platform, som de kan udvikle applikationer og services til.


Til det brug har Microsoft udviklet et "browser-agtigt" værktøj, der skal gøre det muligt for brugerne at få adgang til software og service over et netværk. Værktøjet med navnet Mobile Explorer skal give brugerne adgang til applikationer, der ikke ligger på selve telefonerne, men på nettet.


(Kilde: www.infoworld.com)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ed A/S
    Salg af hard- og software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere