Google-pris er alt for høj

Introduktionsprisen på Google-aktien er alt for høj ifølge danske aktieanalytikere. Derfor frarådes danskere at investere i søgemaskinen.

Når Google går på børsen bliver det til en pris, som er urealistisk høj. Det vurderer flere aktieanalytikere over for Danmarks Radio.

»Jeg vil fraråde folk at købe denne aktie og vil hellere vente og se, for den er ikke interessant på det niveau, der er sat,« siger aktienalytiker Per Kongsgård fra Jyske Bank til P1-Morgens Pengesektion.

Prisen er sat til mellem 648 og 810 kroner per aktie, men Per Kongsgårds vurdering er, at den efter introduktionen hurtigt vil falde.

Googles problem er at indtjeningen er for lav i forhold til omsætningen, og derfor er den uinteressant, vurderer investeringsdirektør Hasse Jørgensen fra PFA.

Googles overskudsgrad er kun på godt ti procent, og derfor ligger den et stykke under det niveau, som it-selskaber plejer at have, når de går på børsen. Ved børsnoteringen af danske Danware, der er den seneste danske it-børsintroduktion, lå overskudsgraden på 50 procent.

Samtidig presses Googles teknologi og unikke markedsposition af eksempelvis Microsoft, der er ved at udvikle egen søgemaskine. Det mener medstifter af portalen Jubii, Martin Thorborg ifølge Danmarks Radio.

»Om fem år vil vi se tilbage på Google som noget fuldstændig oldnordisk, i stedet vil vi se intelligente søgemaskiner hvor den enkelte brugers profil bliver afgørende for, hvad vi finder ved en søgning. Så Google skal udvikle sig,« siger Martin Thorborg, der også fraråder folk at købe aktier i Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere