Dataloger gider ikke at forske

Lønnen i et job i det private erhverliv frister langt mere hos dataloger end en ph.d.-forskerkarriere på universiteterne. Videnskabsministeriet ærgrer sig over, at så meget forskerpotentiale går til spilde.

Hvert år vover kun ti dataloger sig ud i et forskerliv, når de står med kandidatgraden i hænderne. Resten drøner ud på arbejdsmarkedet og bruger de kompetencer, de har. Det svarer til en overgangsfrekvens på under 20.

Og det er ærgerligt, at så meget forskerpotentiale går til spilde, mener Videnskabsministeriet, der netop har analyseret "Pd.D.-uddannelsen og næsten-kandidaterne."

Ministeriet har fået svar fra 920 studerende på landets universiteter om deres tanker om ph.d.

De viser, at særligt dataloger er meget lidt motiverede for ph.d. Kun 15 procent af de datalogistuderende så meget som overvejer at gå forskervejen efter kandidateksamen.

Årsagerne til, at datalogerne fravælger phd.d-forskerlivet er flere.

Næsten-færdige datalogi-studerende har de absolut højeste forventninger til lønniveau efter endt uddannelse. Over halvdelen forventer en startløn på mindst 30.000 kroner om måneden.

En anden årsag er, at datalogistuderende ikke er spor overbeviste om, at en ph.d. forbedrer deres karrieremuligheder.

Relevant link:
Rapporten om "Undersøgelsen af næsten-kandidaters opfattelse af ph.d.-uddannelsen" kan læses her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere