Artikel top billede

Millionerne ruller ind til ny foto-applikation

En gratis foto-app har samlet en svimlende startkapital allerede inden lanceringen.

Så er der igen udbrudt guldfeber i Silicon Valley. I denne uge kom en ny gratis applikation til iPhone og Android. Det lyder ikke som noget særligt – der kommer masser af apps hver eneste dag. Men Color er ikke som de andre.

Allerede inden lanceringen er der investeret mere end 200 millioner kroner i firmaet. Pengene kommer fra kendte investorer som Sequoia Capital, Bain Capital og Silicon Valley Bank.

Sequoia var også blandt de første investorer i Google – men Color praler med, at Sequoia har investeret flere penge i dette nye firma end man skød i Google.

Så noget tyder på, at der er meget store forventninger til den lille gratis app. Det skyldes muligvis det hold der står bag. Bill Nguyen, der startede musiktjenesten Lala og solgte den til Apple i 2009, Peter Pham, tidligere chef for BillShrink og D.J. Patil, der kommer fra LinkedIn.

Hvad er det så, der gør Color så specielt? I princippet er der tale om en simpel photo-sharing-applikation, hvor man altså kan dele sine billeder med andre. Der findes allerede lignende programmer som Instagram, PicPlz og Path. De hjælper typisk med at dele billederne på eksisterende sociale netværk som Facebook, Twitter og Foursquare.

Color har ingen integration med Facebook eller Twitter – programmet er sit eget sociale netværk. Det er meget nemt at oprette en konto – man skal blot indtaste sit navn – og herefter kan man begynde at uploade billeder. En algoritme sørger for at placere billederne i relation til andre fotos, der allerede er uploadet.

Programmet udnytter blandt andet telefonens GPS til at vise alle billeder, som andre Color-brugere har uploadet inden for de nærmeste 50 meter. Color danner altså et spontant socialt netværk baseret på hvor man befinder sig – der er ingen venner eller ”followers”.

Hvis man er til en koncert eller lignende kan man oprette en gruppe, hvor alle billeder fra medlemmerne så kommer til at stå sammen. Color betegner dette som et ”elastisk netværk”.

Man har også en meget speciel tilgang til privacy – det eksisterer ganske enkelt ikke i Color's verden. Billeder kan ikke markeres som private. Alle fotos der bliver uploadet er offentlige og de tilhører Color i det øjeblik de lander på serverne. Grupperne er heller ikke private og man kan ikke forhindre nogen i at blive medlem af en gruppe.

Hvis GPS-signalet er for svagt bruger Color telefonens indbyggede kamera og mikrofon til at registrere henholdsvis lysstyrken og lyde fra omgivelserne for at finde ud af, om to brugere opholder sig i samme rum.

”Vi er alle født som voyerister,” lyder budskabet fra Color-stifteren Peter Pham. Hans partner Nguyen regner med at der kan tjenes ”læssevis af penge” på annoncer eller ved at licensere softwaren til andre firmaer.

Men målet er sikkert at blive opkøbt af et firma som Google eller Facebook for et milliardbeløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere