Teleselskaber udleverede 3489 logfiler sidste år

Myndighederne krævede oplysninger om danske borgere tusindvis af gange sidste år. Teleselskaberne har logget 450 milliarder dataposter.

Danske teleselskaber loggede sidste år 450 milliarder dataposter. 3489 gange stillede myndighederne med dommerkendelser og krævede oplysningerne udleveret. Tallene kommer frem i forbindelse med Retudvalgets orientering til EUkommissionen, skriver Version 2.

Teleselskaberne brugte sidste år 50 millioner kroner på logningsarbejdet. Logningen er en del af de danske anti-terrorlove og er flere gange blevet kritiseret for at være virkningsløs.

»Det er stadig ikke med operatørernes gode lyst og vilje, at vi logger og overvåger vores kunder. Både de 200 millioner kroner i etableringsudgifter og driftudgifterne på 50 millioner årligt er penge, vi skal tages af vores egen lomme,« siger direktør i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien, Ib Tolstrup til Version 2.

TDC forventer, at de 450 milliarder dataposter vil stige med 50-10 procent om året fordi mere og mere af vores liv foregår online.

I 3176 af tilfældene krævede myndighederne oplysninger om mobiltelefoni. 179 tilfælde drejede sig om fastnettelefoni, 125 om internettrafik som chatroom-aktivitet, to om IP-telefoni, og syv henvendelser drejede sig om email.

Se dokumentet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere