Flertal foretrækker fingeraftryks-kontol

Biometrisk adgangskontrol med fingeraftryk, iris-scanning og ansigtsgenkendelse er helt fint med et stort flertal af danskere, viser en ny undersøgelse. En del jyder vil dog helst holde fingrene for sig selv.

Det er mindre end ti år siden, at de første forsøg på at indføre et "all-in-one" borgerkort med fingeraftryksgenkendelse faldt til jorden, fordi for mange danskere fik politistats-associationer af fingeraftryks-fidusen.

I dag er stemningen overfor overvågning i almindelighed og biometrisk adgangskontrol-mekanismer i særdeleshed en helt anden.

Faktisk går hele tre ud af fire danskere ind for indførelse af biometrisk sikkerhedsteknologi.

Det viser en landsdækkende undersøgelse, som analyseinstituttet Zapera har gennemført for it-serviceleverandøren Steria - et selskab, der pudsigt nok selv er professionel leverandør af netop selvsamme biometriske systemer.

Ifølge en pressemeddelelse om undersøgelsen mener blot fem procent af danskerne, at vi udelukkende bør bibeholde de traditionelle identifikationsmetoder som pinkoder, pas, kørekort eller sygesikringskort ved personlig identifikation.

Omvendt siger 75 procent af den danske befolkning ifølge den sponsorerede undersøgelse, at de hælder mod at kombinere de to metoder, således at man i nogle tilfælde benytter biometriske identifikationsmetoder og i andre tilfælde de traditionelle metoder ved personlig identifikation.

»Resultaterne bekræfter en trend, vi har set igennem de seneste par år: Danskerne er blevet mere positivt indstillede overfor biometrisk sikkerhedsteknologi. Og hvor mange tidligere følte sig utrygge ved biometri, ser og anerkender flertallet i dag de muligheder og fordele, som teknologien giver,« siger Peter N. Østerbye, adm. direktør hos Steria i Danmark.

Undersøgelsen viser desuden, at lidt flere kvinder end mænd er positivt stemt overfor indførelse af biometrisk sikkerhedsteknologi.

Støtten er størst blandt folk i alderen 30-39 år, mens de 60-74-årige er en smule mere skeptiske. Således mener 77 procent af de 30-39 årige, at man bør kombinere de to metoder, mens tallet er 73 procent for de 60-74 årige.

Geografisk set er der størst opbakning til at kombinere de to metoder i Storkøbenhavn, mens jyderne er mest tøvende.

Ifølge Steria viser tilsvarende undersøgelser fra andre lande samme billede.

Firmaet har ikke oplyst, hvordan spørgsmålet om holdningerne til biometri var formuleret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere