Frygt for ukontrollabelt bredbåndseventyr

Dansk Folkeparti frygter, at elselskabernes bredbåndseventyr er ved at komme ud af kontrol, da hverken Energitilsynet eller IT- og Telestyrelsen har overblik over investeringerne. Partiet tager på ny sag op i Folketinget.

Elselskaber landet over er i fuld gang med at investere op mod 20 milliarder kroner i bredbåndsforbindelser i et forsøg på at tage konkurrencen op med de eksisterende leverandører.
Men hverken hos Energitilsynet eller IT- og Telestyrelsen har man overblik over om elselskaberne følger loven, og ikke investerer over evne.

Det får nu formanden for Folketingets energipolitiske udvalg, Aase D. Madsen fra Dansk Folkeparti, til at frygte, at bredbåndseventyret havner i "et gråt område" uden for myndighedernes kontrol.

Hun har derfor endnu en gang taget sagen op i Folketinget og stillet en række spørgsmål til økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen.

Tidligere har Bendt Bendtsen oplyst, at Energitilsynet ikke har overblik over omfanget af den såkaldte "frie kapital", som elselskaberne har til rådighed til investeringer i "sideordnede kommercielle aktiviteter", så som investeringer i bredbånd. Dermed ved styrelsen ikke om elselskaberne investerer over evne med fare for at regningen for at fejlslagent bredbåndseventyr havner hos elkunderne.

Samtidig har IT- og Telestyrelsen oplyst, at elselskaberne først bliver interessante i deres øjne, når deres bredbåndsaktiviteter når op over 100 mio. kroner i omsætning. Men elselskaberne er kun i gang med etableringen af bredbåndsnetværk med horisonter på 5 til 10 år inden det sættes i kommerciel drift.

Bredbåndseventyret har tidligere været taget op i Folketinget, blandt på baggrund af hård kritik fra både eksperter og elkunder, der mener at elselskaberne ikke har forstand på kommerciel bredbåndsdrift. De risikerer derfor at brænde en masse penge af på fejlslagne investeringer og sende regningen tilbage til elkunderne, lyder kritikken.

Senest har IT-avisen ComON dokumenteret at bestyrelserne i elselskaberne domineres af gårdejere, skolelærere, politibetjente og lignende uden den store indsigt i virksomhedsdrift.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere