Industrien investerer 35 milliarder i it

Industriens samlede it-investeringer har nu nået 35 milliarder kroner om året. Dermed er it blevet industriens største investeringsområde. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik har industrien i de senere år øget sine samlede it-investeringer, så de nu er oppe på 35 milliarder kroner om året. Dermed har industriens it-investeringerne overhalet branchens byggeinvesteringer, der sidste år var på 32,5 milliarder kroner.

»Det viser, hvad vi skal leve af i fremtiden. Det handler om, at vi skal gøre produkter, processer og salg mere intelligente ved at bruge it, og vi skal effektivisere for at klare os i den globale konkurrence,« siger ITEK's direktør Tom Togsverd.

Han forklarer, hvordan industrien kan gøre sine produkter mere interessante ved at integrere forskellige former for it.

»Vi skal lægge flere ydelser oven på det apparat, vi leverer. For eksempel en vindmølle - en ting er at levere en god og robust vindmølle, men hvis man også leverer en overvågning af den, så man kan gribe ind, inden motoren bryder sammen, så er det mere interessant for køberen, der dermed også køber sig til vedligeholdelse af vindmøllen,« siger han.

Ifølge it-brancheforeningen er det primært på to områder, at industrien lægger deres øgede it-investeringer.

For det første forsøger virksomhederne i stigende grad at blive tilgængelige for kunderne - for eksempel ved at sælge deres varer på internettet. Og desuden investerer de i øjeblikket stort i it-systemer, der kan styre for eksempel økonomi, lagerbeholdning eller kunderelationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere