Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Telia nummer to på mobil - Sonofon uenig

Telia er Danmarks andetstørste mobilselskab efter fusionen med Orange. Hos den tidligere nummer 2, Sonofon, er man ikke enig i at Telia har overhalet.

Efter fusionen med Orange er Telia nu Danmarks andenstørste mobilselskab målt på antallet af mobilkunder. Det fremgår af IT- og Telestyrelsens nyeste halvårsstatistik. Men hos nummer tre, Sonofon, er man ikke enig.

Telia har nu således 1.109.520 mobilkunder, og en markedsandel på 21,4 procent. Sonofon ligger efter med 1.047.919 mobilkunder hvilket igen giver en markedsandele 20,1 procent for mobil.

Men hos Sonofon mener direktør Henrik Clausen, at man skal lægge tallene for det Sonofon-ejede CBB oveni, og så kniber Sonofon/CBB sig på andenpladsen på abbonnementssiden med en samlet markedsandel på 24 procent. På minutter har de to, CBB og Sonofon, en samlet markedsandel på 25 procent, i forhold til Telias andel på 24,6 procent.

»Jeg vil dermed fastholde, at vi er Danmarks andetstørste mobilselskab,« siger Sonofons direktør Henrik Clausen.

Han opfordrer ComON til at spørge IT- og Telestyrelsen, om hvordan det kan være, at de to selskaber opgøres hver for sig.

»Sonofon og CBB er juridisk set to forskellige selskaber. De fremstår over for kunderne som to forskellige selskaber med hver sin profil. Hvis man vil være kunde hos CBB er det CBB, man indgår en aftale med, og ikke Sonofon« forklarer fuldmægtig Martin Buch fra IT- og Telestyrelsen.

Samme situation gør sig gældende for Telmore og TDC.

Hos Telia får udmeldingen fra Sonofon følgende kommentar fra direktør, Jesper Brøckner.

»Jamen de skal da være velkomne til at mene det. Vi mener, at det er vigtigst at måle på omsætning og indtjening, og der er vi større end Sonofon. Dengang vi stadig var Orange og Telia, måtte vi jo også lide den tort at blive regnet hver for sig, og vi mener, at dagens telestatistik på alle områder har slået Telias position som nummer to i Danmark fast,« siger Jesper Brøckner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere