Dansk razzia mod filudveksling

I Vejle og Skanderborg er fildeling-servere blevet beslaglagt og en stribe brugere har fået besøg. Det sker, fordi AntiPiratGruppen har anmodet om fogedforbud mod E-donkey. En af brugerne retter en skarp kritik mod måden, aktionen foregik på.

Danske brugere af filudveksling via såkaldte E-donkey-servere kan risikere at få besøg af fogedretten. For nu har AntiPiratGruppen sat sig for at bekæmpe piratkopiering blandt æselbrugere, som de populært kalder sig selv.

I de seneste dage har E-donkey-serverindehavere og brugere af E-donkey i Vejle og Skanderborg fået uanmeldte besøg fra fogedretten. Besøgene vil blive fulgt op at erstatningskrav af AntiPiratGruppen.

To servere lukket

AntiPiratGruppen fik med fogedrettens hjælp lukket to E-Donkey servere ved hjælp af et fogedforbud. Serverne havde ifølge organisationen mere end 1000 brugere.

Samtidig fik en række æselbrugere beslaglagt en stor mængde materiale, der ifølge AntiPiratGruppen dokumenterer, at E-donkey bruges til ulovlig kopiering og distribution af ophavsretsbeskyttet materiale som film, musik og spil.

En af de besøgte er særdeles utilfreds med fremgangsmåden i fogedforretningen og kritiserer den i skarpe vendinger på sin hjemmeside.

Her fortæller han, at han blev udsat for trusler og angiveligt blev nægtet adgang til advokatbistand. Desuden hævder brugeren, der kalder sig Siffan, at fogedrettens til lejligheden medbragte IT-ekspert ikke forstod sig spor på væsentlig tekniske spørgsmål.

Den kradse kritik preller dog helt af på advokat Niels M. Andersen tilknyttet AntiPiratGruppen. Han oplyser, at den omtalte IT-ekspert er uvildig og udpeget af dommeren i fogedretten.

- Vi er meget påpasselige med, at tingene foregår helt rigtigt. Alt er kørt efter bogen, også i det tilfælde, du nævner. Men rent menneskeligt er det et indgreb, som man kan blive noget forskrækket over. Det er helt naturligt, siger advokaten.

Han påpeger, at AntiPiratGruppen har kørt mellem langt over 500 sager af samme art og alt i alt har fået meget få klager.

Flere sager på vej

E-donkey fungerer ved, at man kan tilmelde sin computer til en E-donkey server. Herefter kan andre E-donkey brugere via serveren koble sig direkte på ens computer og har dermed adgang til, hvad der måtte ligge af musik, film, spil eller andet.

Det er ved at holde et årvågent øje på internettet, at AntiPiratGruppen har fået øje på tilsyneladende ulovligheder blandt E-donkey brugere.

- De seneste sager bekræfter, at distribution af piratkopier via fildelingstjenester som E-donkey fortsat er et stort problem. Vi vil i den kommende tid gøre en endnu større indsats for at optrævle det danske piratmiljø omkring E-donkey og tilsvarende fildelingstjenester, siger Niels M. Andersen, advokat for AntiPiratGruppen.

AntiPiratGruppen er opstået som en sammenslutning af brancheorganisationer, forbund og foreninger indenfor musik-, computerspil- og filmbrancherne, der samlet set repræsenterer rettighederne til langt størstedelen af de musiknumre, computerspil og film, som distribueres på det danske marked.

Relevante links:
Siffans hjemmeside med kritik af E-donkey aktionen
AntiPiratGruppens websted
E-donkey programmet diskuteres og downloades blandt andet i det danske forum eDonkey2000.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere