Gartner: RFID for 18 milliarder kroner i 2010

Radio Frequency Identification, RFID er for alvor ved at slå igennem, og nu forudser analyseinstituttet Gartner en seksdobling af markedet inden 2010.

Anvendelsen af Radio Frequency Identification, RFID, er ved at tage fart, og investeringerne vil stige voldsomt i 2006 og 2007, efterhånden som nytteværdien dokumenteres bedre. Det fremgår af en ny rapport fra analyseinstituttet Gartner.

»Virksomheder er begyndt at opdage forretningsværdien ved at bruge RFID, på steder hvor det ikke er muligt at bruge stregkoder - og det vil være den kraft, der kommer til at bevæge RFID fremad. Efterhånden som innovatorernes forsøg bliver offentliggjort, vil bredere anvendelse på tværs af nye sektorer - ikke bare forbrugervarer og detail - begynde at slå igennem i 2006 og 2007,« siger Jeff Woods, der er vicedirektør for Gartners undersøgelsesafdeling, i en pressemeddelelse.

I 2005 blev der på verdensplan brugt 3,1 milliarder kroner på RFID, hvilket betyder, at investeringerne i RFID er vokset med 39 procent siden 2004.

Ifølge Gartner vil RFID-chips ikke fortrænge de kendte stregkoder, men vil i stedet blive et supplement, så man i forskellige situationer kan vælge den dataindsamlingsteknologi, der bedst opfylder det konkrete behov.

»For det meste er stregkoder bedre til at indsamle data i højt strukturerede og konstruerede processer som for eksempel varehuse, og det vil sandsynligvis fortsætte i de næste fem til syv år. Omvendt vil RFID-tags blive brugt til at indsamle data fra mobile enheder og i meget kaotiske og ustrukturerede forretningsprocesser i alt fra detailmiljøer til hospitaler, og på den måde vil RFID gøre det muligt at lave en systematisk styring af disse miljøer, der er kendetegnede ved at mangle sofistikeret proceskonstruktion og kontrol,« siger Jeff Woods.

Han forklarer, at mange virksomheder går galt i byen, hvis de forsøger at integrere RFID i deres nuværende processer, for den virkelige mulighed for innovation ligger i at lave helt nye processer med RFID-teknologien i centrum.

Ifølge en Capgemini-undersøgelse fra 2005 er mange forbrugere skeptiske over for RFID, fordi de frygter, at teknologien kan medføre øget overvågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere