DVD-strid i Australien

Hører DVD til i kategorien film eller computersoftware? Det er et spørgsmål, som har skabt røre i Australien, hvor Warner Home Video beskyldes for indføre unfair prisreguleringer med den begrundelse, at en DVD-film er software.

Tvivlsspørgsmålet om hvilken kategori DVD tilhører har resulteret i et sagsanlæg fra Australian Video Retailers mod Warner Home Video, og kan vel tænkes at blive et globalt stridspunkt i fremtiden. Problemet ligger i, at Warner forsøger at styre salget af DVD-film gennem forskellige prisreguleringer, og det mener sammenslutningen af australske videoudlejere ikke at man må, når det drejer sig om en gengivelse af film.


Ved at skelne mellem udlejningsfilm og købefilm, lægger Warner en højere pris på udlejningsudgaven og blander sig på den måde i hvilke typer film udlejerne skal købe og hvordan de skal distribuere dem. Warner har meddelt, at de vil retsforfølge de udlejere, som køber de billige udgaver og lejer dem ud. Det har vakt vrede hos udlejerne, som henviser til, at der ikke i den australske lov er belæg for at filmselskaber udsteder restriktioner på hvilke film, der må udlejes.


Warner hævder til gengæld, at DVD-produkter hører ind under software, da de indeholder adskillige softwareelementer i form af menuer og ekstra features. Ifølge amerikansk og australsk lov må producenten gerne indføre den type restriktioner så længe det drejer sig om software. Det, som den australske domstol nu skal afgøre, er om DVD er film eller software.


(Kilde: VideoBusiness)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    KEYBALANCE A/S
    Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere