Adobe lancerer nyt oplevelsesformat

Adobe har lavet et nyt format, der kombinerer standarderne Adobe PDF og Macromedia Flash og giver samme funktionalitet som et website.

Adobes amerikanske webekspert, Phillip Miller, har netop været på besøg i København, hvor han blandt andet fortalte om Adobes nye multimedieplatform Apollo, der kombinerer to af verdens helt store it-standarder: Adobe PDF og Macromedia Flash.

Ifølge Adobe har Apollo et enormt potentiale, og selskabet vurderer, at formatet kan ændre vores måde at bruge både nettet og vores computer på, og at Apollo desuden kan betyde et farvel til internetbrowseren, som vi kender den i dag.

Grundideen i Apollo-teknologien er, at man får mulighed for at lave programmer, som indeholder både PDF, interaktive flash-elementer, HTML og fuld netadgang, og som kan køre uafhængigt af en webbrowser. Det betyder, at man kan lave PDF-filer med samme funktionalitet som et online website, som man kan åbne uden at bruge sin browser - blot ved at dobbeltklikke på dem ligesom med almindelige programmer.

»Det kunne lyde, som om vi blot får en ny browser-plug-in, der er fælles for indlæsning af Flash og PDF, men det er bestemt ikke tilfældet. Tænk på Apollo som et dokument, der ikke kun er et dokument, men også en oplevelse. Dokumentet har alle muligheder for interaktivitet, webservices, rich media content, der kan vedligeholde, overføre og præsentere indhold som et normalt dokument. Et Apollo-dokument fungerer uden en traditionel browser og kan betragtes som en uafhængig web-applikation med alle de muligheder, Adobes kerneteknologier tilbyder. Lige nu fremviser vi en Apollo-prototype, fordi man helst skal se, hvad Apollo kan, før man helt forstår perspektiverne i det, og vi forventer helt konkrete markedstiltag inden for det kommende år,« sagde Philip Miller, da han var i København.

Nogle af de ting, man kan forestille sig i fremtiden er for eksempel RSS-feeds, nyheder og video, som kan åbnes helt uden om browseren, og som holder sig selv opdaterede. En anden mulighed er PDF-magasiner med interaktivt og dynamisk indhold, som selv holder indhold, tilbud og priser opdaterede, mens man læser bladet. Og endelig vil formatet kunne bruges i mobile enheder.

Apollo-formatet kan køre på både Windows, OS X eller Linux. Adobe ventes at lancere en betaversion inden for det næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere