Store problemer med adgangskoder

Der er et stort vækstpotentiale på det danske marked for single sign-on-løsninger. Det viser en dansk undersøgelse udført for Novell Danmark.

Der er et stort vækstpotentiale på det danske marked for single sign-on-løsninger. Det viser en dansk undersøgelse udført for Novell Danmark. Mange IT-brugere får problemer, når de skal holde rede på et stigende antal adgangskoder til netværkstjenester. Med single sign-on erstatter ét kodeord alle andre.

I takt med udbredelsen af lokale netværkstjenester og internettet skal IT-brugere huske på flere og flere adgangskoder. For eksempel til netværksadgang, erhvervsapplikationer, databaser, nyhedsportaler mm. Problemet med for mange adgangskoder koster i support-ressourcer og skaber huller i sikkerheden, når brugerne skriver deres koder ned på papir.

Problemet kan løses ved implementering af en single sign-on-løsning, der sørger for, at en bruger kun skal identificere sig én gang for at få adgang til alle ønskede IT-services. Alle andre adgangskoder eksisterer stadig, men håndteres nu automatisk af single sign-on-løsningen.

I en ny undersøgelse er IT-ansvarlige i 150 danske virksomheder med over 100 brugere, blevet spurgt om deres indtryk af arbejdsbyrden i forbindelse med administration af adgangskoder. 73 procent af alle brugere skal logge på med mindst 2-5 adgangskoder for at udføre det daglige arbejde.

Selv om samtlige af de medvirkende firmaer havde retningslinier for sikkerheden omkring adgangskoder, var 30 procent i tvivl om, blev overholdt. 18 procent var sikre på, at de ikke blev overholdt.

De mange adgangskoder skaber travlhed for systemadministratoren. 20 procent af IT-afdelingerne i virksomhederne har flere end 10 opkald om ugen vedrørende glemte adgangskoder og 19 procent af virksomhederne mener, at der anvendes for mange ressourcer på at retablere adgangen til kodebeskyttede tjenester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere