Høje cd-priser skyld i piratkopiering

Det er især de 18 til 25-årige der downloader og kopierer musik. Og de gør det fordi prisen på cd'er er for høj, fastslår ny undersøgelse.

150 kr. for en cd er for dyrt. Derfor vælger mange danskere at ty til ulovlig kopiering af cd'er eller at downloade musikken ulovligt fra internet i stedet. Det viser en undersøgelse som PLS Rambøll har foretaget for Jyllands-Posten.

Mere end halvdelen af dem, der har erfaringer med at kopiere og downloade musik, nemlig 55 pct., begrunder ulovlighederne med, at cd'erne simpelthen er for dyre at købe. Og det er primært de unge der er utilfredse med prisen. Hele 63 pct. af de adspurgte i aldersklassen 18 til 25 år begrunder ulovlig kopiering med at cd'erne er for dyre.

At cd'er er for dyre afvises dog pure af Michael Ritto, der er formand for pladeselskabsorganisationen Ifpi.

»149 kr. er ikke for dyrt i forhold til, hvad det koster at indspille og producere cd'en,« siger Michael Ritto til Jyllands-Posten.

Han tror heller ikke på, at man kan stoppe piratkopieringen ved at sætte priserne ned.

»I princippet konkurrerer vi med et produkt, der er gratis. Det koster jo ikke noget at stjæle en cd ved at brænde den på computeren eller downloade den,« siger Ritto til avisen.

Af undersøgelsen fremgår det også, at det ikke er manglende viden om regler og love der er skyld i ulovlighederne. Blandt de 18 til 35-årige kender godt 55 pct. regler og love på området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere