Nokias iPhone-pendant modtaget med et "nå"

Nokia har afsløret specifikationerne på den nye 5800 XpressMusic - også kendt som Tube - der er det tætteste Nokia har været på en iPhone. Men specifikationer som turbo-3G med 3,6 Mbit/s og 3-megapixelkamera skuffer i mobilpressen.

Lanceringen i går aftes af Nokias iPhone-pedant 5800 fremkaldte hverken massehysteri eller jubelscener blandt mobil-journalister. I stedet blev telefonen modtaget med kølige forbehold.

Det er nemlig ikke ligefrem epokegørende specifikationer, man finder på 5800. Den er udstyret med styresystemet Symbian OS version 9.4 Touch. Telefonen måler 111 x 51,7 x 15,5 mm og vejer 109 gram. Tykkelsen på 15,5 millimeter er temmelig skuffende, siger ComONs søsteravis Mobil.

Også kameraet skuffer. Det er kun på 3,2 megapixel, men heldigvis har det autofokus. Den har ikke rigtig blitz, kun fotolampe. Det er dog en fordel ved videooptagelser, men til billeder i mørke lader fotolampe meget tilbage at ønske sammenlignet med rigtig blitz.

Skærmen er som nævnt af typen touchscreen, viser 16 millioner farver, er 3,2 tommer stor og måler 360 x 640 pixel. Det er udstyret med accelerometer, så skærmbilledet drejer altså automatisk med, når man drejer skærmen.

Hukommelsen i det indre er 81 MB, men et kort af typen microSD på 8 GB følger med. Det kan dog også håndtere de kommende 16 GB kort.

Til dataoverførsel er den godt spækket: GPRS, HSCSD, EDGE, turbo-3G og Wi-Fi. Max-hastigheden til turbo-3G er på skuffende 3.6 Mbit/s. Wi-Fi kører efter standarden 802.11 b/g, det vil sige datahastighed på op til 54 Mbit/s er understøttet fra den kant.

Den mangler infrarød, men det gør stort set alle nye telefoner i dag, men den har Bluetooth i stereo efter standarden A2DP.

Den har indbygget GPS med A-GPS og den kommer med Nokia Maps 2.0 Touch. Det må være en specielt tilpasset version af Nokias kortsoftware. Musikafspilleren understøtter de fleste formater, og FM-radioen er med RDS.

Batteritiden er 8 timer og 45 minutter til tale, mens standbytiden skulle række til 406 timer.

Alt i alt er der egentlig ikke tale om overrumplende flotte specifikationer og funktioner, men formentlig vil den kunne kompensere for dette med musiktjenesten Comes With Music, der giver gratis musik i et år. Tjenesten bliver dog først tilgængelig i Danmark til næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere