Farvel til Apples iPod-hvid

Med lanceringen af nye MacBooks i går er det endegyldigt forbi for den hvide farve, som Apple med iPod'en introducerede som det nye årtusindes mest markante design. Her er de fem bedste hvide design fra Apple.

Den hvide tid er ved at være endegyldigt forbi.

I går indtog Apple stifter Steve Jobs endnu engang podiet i Cupertino, Californien for at afsløre de nyeste Macs. Og selv om man stadig kan købe den hvide MacBook, så er der ingen tvivl om, at Apple er på vej væk fra den hvide farve som med iPod blev det nye sort for det nye årtusinde.

Det er med andre ord tid til afsked. Her er de smukkeste hvide Apple design gennem tiderne.


1. Apple Remote
I Apple Remote fandt Apples hvide design sin absolutte kulmination. Steve Jobs designfilosofi om at skære alt unødigt væk og blot beholde det essentielle er måske allermest tydelig i her. Fjernbetjeningen kan absolut kun det allermest basale, men nok til at være brugbar. Den blev introduceret i 2005 og har kun seks knapper. Oprindeligt kunne den placeres på siden af iMac via indbyggede magneter.


2. iPod Generation 4
Kort efter den gamle verdensorden styrtede i grus med World Trade Center lancerede Steve Jobs en revolution. 1000 sange i lommen. På det tidspunkt var det de færreste udenfor Napster-kredse, der havde hørt om det nye musikformat MP3. iPod, som vi kender den i dag, fandt stort set sit design fra begyndelsen. Men i 4. Generations iPod'en fra 2004 nåede den oprindelige iPod sit zenith.


3. Macbook
Apple introducerede for første gang den hvide farve i bærbare den 23. oktober 2003 da Steve Jobs annoncerede iBook G4. iBook-serien havde tidligere været clamshells, der lignede muslinger. Men med G4 blev iBook iPod hvid. IBook blev senere til MacBook og det hvide design blev yderligere forfinet. Med lanceringen af de nye aluminiums MacBooks i går tyder en del på, at tiden for den hvide MacBook er ved at rinde ud. Man kan dog stadig købe en kridhvid MacBook på Apple Store.


4. iMac G5
iMac blev introduceret i 1998 efter en periode, hvor Apple havde været stort set fraværende i computerverdenen. Dagene med Apple II og Macintosh var for længst forbi, og i lang tid havde Steve Jobs og Steve Wozniaks pionerfirma fra 70'erne været uden en af stifterne ved roret. Men i 1998 var Steve Jobs tilbage hos Apple og havde igen fuld kontrol med firmaet, og dermed fandt Apple vejen tilbage til offentlighedens bevidsthed. De første iMacs var mere nytænkende end egentlig æstetiske. Men med iMac G5 fra august 2004 finder Apple den form som stadig kendetegner iMacs. Men iMac G5 var både den første og den sidste hvide iMac.


5. iMac G4
I de år Steve Jobs var væk fra Apple investerede han blandt andet i firmaet Pixar. Pixar blev første gang verdenskendt med animationsfilmen om en lille arkitektlampe. Steve Jobs må have haft Pixars arkitektlampe i tankerne da han i 2002 introducerede det måske mest banebrydende computerdesign nogensinde. Før G4 havde ingen tænkt tanken, at en computer skulle ligne det eneste andet der står på alle skriveborde over heler verden: En lampe. Lampen fik en kort levetid på kun to år. Men er blandt de hvide Apple designs, der endnu ikke er glemt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere