"Alle programmører i verden bruger Stack Overflow"

Spørge-tjeneste praler med popularitet.

Stack Overflow, en tjeneste med spørgsmål og svar for programmører, praler med deres popularitet.

"Vi er rimeligt sikre på, at alle programmører i verden bruger Stack Overflow. (kilde: grebet ud af den blå luft)," skriver firmaets direktør, Joel Spolsky, i et blogindlæg.

Påstanden er selvfølgelig for sjov. Men der er måske noget om det. På blot et år er antallet af unikke besøgende næsten tredoblet. For et år siden besøgte 6 millioner tjenesten om måneden, nu er det 16 millioner, oplyser Stack Overflow. Antallet af unikke besøgende er dog baseret på browser-cookies, så det reelle antal personer er mindre.

Tjenesten fungerer ved, at programmører stiller spørgsmål om deres arbejde. Det kan handle om servere, web-applikationer og alt muligt andet. Håbet er så, at en eller anden hjælpsom sjæl derude vil svare. Det sker ofte.

Det høje antal besøgende kan skyldes, at Stack Overflow ofte ligger i søgeresultaterne, når man søger på specifikke spørgsmål i Google. Man kan også lande på en klon-side af Stack Overflow, eftersom det er tilladt at kopiere tjenestens spørgsmål og svar.

 

Penge fra venture-fond

Navnet er en anelse spøjst, eftersom det er navnet på en kendt programmørfejl. Stack overflow hænder, når en applikation, der eksempelvis er lavet i java, går ned, fordi for meget hukommelse bliver brugt på at kalde funktioner.

Stack Overflow praler også med det høje antal brugere, der får svar på deres spørgsmål. Det er målt ved, at enten spørgeren eller en anden bruger indikerer, at vedkommende har fået svar på spørgsmålet, oplyser tjenesten.

Firmaet, Stack Overflow LLC, havde blot tre udviklere ansat ved sidste årsskift, men fik en investering på 33 millioner kroner fra Union Square Ventures og en del angel-investorer, så nu er der ansat omkring 25 i firmaet. De tjener blandt andet penge på annoncer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere