KODA taler varmt om stiftere af ny musiktjeneste

Spotify kan ikke få samme aftale som ny dansk musiktjeneste, siger KODA.

Ydmyghed over for musikerne og individuelle aftaler med sangskriverne, skaffede den nye danske musiktjeneste, WavesOut, en aftale med KODA.

Det fortæller Birgitte Henriksen, pressechef hos sangskriversammenslutningen, til ComON.

WavesOut minder ellers om Spotify på et punkt. Begge tjener penge på reklamer. Ved andre tjenester, som Wimp og Play, betaler henholdsvis Telenor og TDC store beløb til KODA. Den danske sammenslutning for sangskrivere og komponister har netop ikke indgået en aftale med Spotify endnu, fordi organisationen ikke føler sig sikker på, at medlemmerne i sidste ende får penge ud af den gratis reklametjeneste, som Spotify har udover den reklamefri betalingsdel. WavesOut har lavet en aftale, hvor rettighedshaverne får halvdelen af et eventuelt overskud, men Birgitte Henriksen vurderer på samme måde, at der en risiko for, at WavesOut får problemer med at tiltrække de helt store reklameinvestorer. Når KODA nu alligevel laver en aftale med den danske opstartstjeneste, så skyldes det forskel på repertoire og tilladelserne til at bruge musikken.

Hvor Spotify indeholder alskens musik, holder den nye danske musiktjeneste sig inden for nogle få genrer, electronica og alternativ musik. Det er musik, som ellers har svært ved at tjene store beløb, vurderer Birgitte Henriksen. Derfor er det fint, at disse bands får en platform til deres musik.

”WavesOut indeholder ny, alternativ musik, som ikke ville kunne fungere under almindelige, kommercielle markedsvilkår,” siger hun.

Samtidig har kunstnerne selv sagt god for aftalen.

”Vores aftale med WavesOut indeholder en aftale om, at vores medlemmer skal gå ind og give en direkte accept af, at de bruger deres musik,” siger pressechefen.

Samtidig er det vigtigt for KODA, at WavesOut har som mål at skabe flere indtægter for musikerne.

”En anden ting, der er vigtig, er, at de på sigt kommer med en betalingsknap, så man kan gå ind og købe musikken. Det vidner om, at de er interesserede i, at de, der skaber musikken, tjener nogle penge, og at de ikke kun selv skal tjene penge,” siger Birgitte Henriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere