Artikel top billede

ComOFF: For 10 kroner tilgiver Casper og Frank Klovn-pirateri

Faktisk giver de to komikere syndsforladelse for alt dit ulovlige fildeling. Rub og stub.

Casper Christensen og Frank Hvam skabte røre i filmbranchen, da for tre måneder siden accepterede piratfildeling af "Klovn: The Movie."

De to hævder i hvert fald selv, at en del mediefolk, der mister penge på pirateri, følte sig stødt over den usædvanlige udmelding.

"På et tidspunkt kommer Casper og jeg til at sige, at det er helt okay, at downloade Klovn-filmen, og det giver os frygtelig meget ballade i vores egen branche," siger Frank Hvam i en video.

"De har været rigtig, rigtig sure; og skældt ud, og det har efter sigende været rigtig rigtig frygteligt, det vi har gjort - at sige, at folk bare kan downloade," fortsætter Casper Christensen.

Det er ifølge de to komikere folk fra Zentropa, som har produceret Klovn-filmen, og Nordisk Film, altså højtplacerede filmfolk, der blev knotne over pirattilbuddet.

For at rette op på hele miseren vil Casper og Frank tilbyde tilgivelse for pirateriet for 10 kroner. På hjemmesiden syndsforladelse.com kan man gå ind og via Paypal indsætte 10 kroner på en konto.

"Det ER ikke i orden at downloade, selvfølgelig er det ikke det. Der er kunstnere der bliver snydt for deres royalities - det er nu meget få penge. Dem, der i virkeligheden bliver snydt, det er de store produktionsselskaber, som har skabt al kunst i det her land," siger Frank Hvam.

Men de to grand old men i dansk komik holder sig ikke tilbage. Det kan jo være, at folk også har downloadet andet materiale ulovligt - det kan være Anders Mattesen, kendt som "Anden", og Metallica-musik. Frank og Casper opfordrer til at betale en 10'er, hver gang man har hentet film og musik ulovligt.

"Så får i syndsforladelse for også at have downloadet dér," siger Casper Christensen.

Det forlyder ikke, om domstolene vil godtage tilgivelsen, så man i et eventuelt søgsmål undgår at  betale vederlag og erstatning, som piraten fra Grindsted måtte for nyligt.

Ligeledes oplyser de to komikere ikke, hvad de mange 10'ere, som de potentielt ville kunne skrabe sammen, hvis alle pirater søger tilgivelse, vil blive brugt på.

Amen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere