Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

TDC mistænkes for insiderhandel ved Song-køb

De svenske finansmyndigheder mistænker nu TDC for at have misbrugt insiderviden i forbindelse med købet af Song Networks.

Det svenske børstilsyn mistænker TDC for at have handlet på baggrund af insiderviden, der kunne påvirke kursen på Songs aktier, da TDC i efteråret vandt budkrigen med Tele2 om IP-telefoniselskabet. Det skriver Børsen.

Oplysningerne handler angiveligt om, hvilke forventninger Song Networks havde til salget i slutningen af 2004 og 2005. Det svenske børstilsyn har udtalt alvorlig kritik af Song Networks, fordi selskabet ifølge børstilsynets vurdering har lækket kursfølsom information til TDC midt i budkrigen. Songs aktier blev dog afnoteret dagen inden kritikken, og den fik derfor ingen indflydelse på kursværdien.

Børstilsynet overdraget sagen til Finansinspektionen, der ifølge Dagbladet Børsens oplysninger har inddraget det svenske bagmandspoliti i sagen.

Det vil chefanklager hos bagmandspolitiet, Alf Johansson, dog ikke bekræfte.

»Jeg ønsker ikke at oplyse, om vi undersøger købet af Song Networks, for Finansinspektionen har stadig sagen. Men generelt kan jeg sige, at det er afgørende for en eventuel strafudmåling, hvor stor en handel, der er tale om,« siger Alf Johansson.

Afviser mistanken
Chefjurist Gitte Forsberg fra TDC afviser mistanken om insiderhandel. TDC har ikke modtaget nogen henvendelser fra Finansinspektionen eller andre myndigheder, og TDC er overbevist om at de har fulgt de svenske regler, siger hun til Børsen.

Hos Song Networks afviser bestyrelsesformand Kjell Nilsson, at man har handlet ulovligt. Selskabet har hverken givet TDC eller Tele2 kurspåvirkende insiderviden, skriver han i en pressemeddelelse, hvori han også kritiserer børstilsynet for ikke at have udbedt sig Songs forklaring.

Købet af Song Networks stod TDC i 4,5 milliarder kroner, og straframmen for misbrug af insiderviden går fra bøde til ubetinget fængsel i op til to år. Der er ikke mulighed for at lade handlen gå tilbage, selvom det skulle vise sig, at TDC har gjort brug af insiderviden.

Hos Tele2 venter administrerende direktør Lars-Johan Jarnheimer med sin kritik til der er truffet en afgørelse i sagen.

»Men hvis TDC er skyldig, viser sagen, at selskaber med insiderviden ganske risikofrit kan hæve deres bud. Dermed er virksomheder, der ikke har den samme viden stillet dårligere i en budsituation,« siger han til Børsen.

Det er ikke første gang aktiehandlen i forbindelse med TDC's køb af Song bliver gransket.

I oktober sidste år kom det frem, at den svenske advokat, der rådgav TDC om købet, var Song-aktionær. Dermed skulle han være interesseret i en høj kurs, mens TDC var interesseret i så lav en kurs, som muligt. Værdien af advokatens aktier blev angiveligt kraftigt forøget under budkrigen. Sagen undersøges af det svenske advokatsamfund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere