Ny dansk it-børsnotering på vej

Som det andet danske it-firma inden for kort tid planlægger Notabene.net at blive børsnoteret. Noteringen skal finde sted i 2006, og aktiesalget skal foregå over internettet.

Det danske it-firma Notabene.net, der har specialiseret sig i søgemaskineoptimering, planlægger en internetbaseret børsnotering i andet kvartal 2006. Dermed følger Notabene i fordsporene på det danske softwarehus cBrain, der netop har gennemført en succesfuld børsnotering over nettet.

Notabene.net vil i første omgang noteres på First North, der er en markedsplads for små og mellemstore virksomheder under Københavns Fondsbørs. Men det er selskabets mål at blive noteret på københavns Fondsbørs eller en udenlandsk børs i løbet af få år.

»Vi overvejede, om vi skulle noget andet, for på omsætning og indtjening er vi tre gange så store som cBrain, men til vores formål p.t. er First North er det rigtige sted at blive noteret. Og der er to grunde til at vi nu går på Børsen - dels gør vi det for at få en prisfastsættelse på vores virksomhed, og dels giver det os en mulighed for at rejse nogle penge, som vi kan bruge til vores organiske vækst,« siger direktør i Notabene.net, Brian Mertz Pedersen, til ComON.

Notabene.net forventer at udbyde for 10 millioner kroner aktier til salg, og ligesom cBrain regner Notabene.net med, at aktiesalget skal foregå over internettet. Selskabet har indgået samarbejde med GP Børsmæglerselskab, der skal varetage Notabene.nets emission via Capitrader.dk, der er et internetbaseret softwaresystem, der gør det muligt at gennemføre aktieudstedelser og tegninger over internettet.

»CBrain viste vejen ved at lægge deres aktier ud på nettet, og nu har GP Børsmæglerselskab arbejdet i et par måneder på at lave deres eget system. Vi bliver de første, og der er flere i pipeline. Og det er jo en nem måde at gøre det på for virksomheder i vores størrelse. Vi har selv lavet prospektet sammen med vores revisor og advokat, og dermed har vi været i stand til at holde omkostningerne på et lavt niveau,« siger Brian Mertz Pedersen.

Jupiter Research anslår, at markedet for søgemaskineoptimering vil udgøre 14 milliarder dollars svarende til 89 milliarder kroner i 2006. Der forventes en årlig vækst i markedet på over 20 procent om året - flotte tal som Notabene.net dog satser på at kunne overgå med årlige vækstrater på mellem 30 og 40 procent.

»Det er vores plan at vokse organisk, men det er også vores plan at købe nogle virksomheder op, der relaterer sig til de forretningsområder, vi har at gøre med i dag,« siger Brian Mertz Pedersen.

CBrain er det eneste danske it-selskab, der er blevet børsnoteret på Københavns Fondsbørs, siden Danware gik på børsen i 2001. I december blev spilproducenten Deadline Games noteret på First North.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere